Banon – Malaucène 73 Km

Het is gisterenavond niet meer gestopt met regenen. We kregen er zelfs klank en licht bij met ook nog een flinke scheut wind er bovenop. In de loop van de nacht is wel de regen gestopt, en dus ook het klank en licht, maar de wind was er vanmorgen nog steeds. Die wind ging in golven, geen echte rukwinden maar wel de hele tijd op en af in sterkte. Het contrast was vandaag ook vrij groot tegenover een paar dagen geleden, toen zat ik te puffen en vandaag reed ik in lange mouwen. Tegen de middag begon het wel wat op te klaren en toen werd het tijdens het klimmen, wanneer dit in de zon gebeurde, toch wel eens warm met mijn lange mouwen.
De rit begon vanmorgen dus met klimmen, niet enkel tot het dorp maar nog een heel stuk daar voorbij. Mijn doel van vandaag was de Mont Ventoux. Niet dat ik de bedoeling had om hem te beklimmen, ik deed hem reeds 2 keer met de koersfiets en zou er nu met deze fiets geen energie in investeren. Nee, ik wou er wel eens rond rijden, van Sault via Bédoin naar Malaucène. Ik ging er ook vanuit dat er aan de voet waarschijnlijk meer te zien zou zijn dan op de berg zelf. Ook langs de basis mag er echter wel behoorlijk geklommen worden. Vooral de weg uit Sault gaat stevig omhoog. Deze weg is ’s zondags schijnbaar erg populair, zowel bij oldtimer clubs als bij “would-be racer” clubs. De oldtimers houden het uiteraard eerder rustig maar verder werd er toch behoorlijk snel gereden. Vooral door de would-be’s natuurlijk, zowel in groep als individueel en op 4 of op 2 wielen.
Verder weet ik niet of ik hem wel zou kunnen beklommen heb als ik dat wenste. Als ik zie welke wind er hier beneden al is dan ben ik niet zeker of er met de fiets helemaal tot boven gereden mag worden. Ik meen ergens gehoord te hebben dat ze hem bij teveel wind afsluiten voor fietsers.
Ik heb op de camping ondertussen nog een fietsende buurman gekregen … uit Kortrijk. Hij is wel een zogenaamde bike-packer, een van die uiterst licht bepakte fietsers dus, onderweg met een stevige koersfiets met triatlon beugels op zijn stuur en dus een minimale bepakking. Op die manier zou hij 4 weken rondfietsen, hij is ook al een week onderweg. Buiten 1 setje fietskledij en 1 beperkt setje gewone kledij kan hij volgens mij weinig bij hebben. Als het dan een paar dagen nat is dan wordt het toch wel heel onaangenaam lijkt me. Anderzijds moet hij natuurlijk niet met 55 Kg bergop.

https://www.strava.com/activities/2569980626

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s