Moustiers … – Banon 85 Km

Vanmorgen nog steeds volgens het vroegere ritme vertrokken maar het was niet echt nodig vandaag. Voor mij vormden zich al vlug donkerdere wolken en aangezien dit alles zich voor mij afspeelde leek het al snel duidelijk dat ik het vandaag niet droog zou houden, na 5 weken zou ik nog eens een regendag hebben. Het ging nog wel een tijdje goed met enkel dreigende wolken maar wat moest komen kwam dus toch. Toen het uiteindelijk daar was, was ik net een plaatsje gepasseerd waar ik dacht van misschien wel even te kunnen schuilen. Dat kon ook wel maar volledig droog bleef ik er ook niet, het schamele ding was van rietmatten gemaakt en daar zaten nogal wat spleten tussen. In de juiste hoeken bood het toch wat bescherming. Ik kon daar echter niet de hele dag blijven en het zag er naar uit dat dit iets van lange duur zou worden, toen het terug wat minder werd zette ik dus toch door. Het lastigste van deze regen was vooral het wegdek. De regen op zich viel meestal wel mee, na het felle begin, en de temperatuur hield zich ook nog best goed maar in het wegdek had ik niet echt vertrouwen. Het werden trage afdalingen.
De lange beklimmingen waren er na gisteren wel uit maar er mocht vandaag tussendoor toch nog een paar keer korter maar toch ook pittig geklommen worden, het begon al vlak na het begin. Het was vandaag wel de geschikte dag om te regenen, de omgeving was wel mooi maar toch een stuk minder spectaculair dan gisteren. Tegen de middag leek het stilaan wat op te klaren maar dat was vooral achter mij. Toch droogde het stilaan op en werd het wat wisselend bewolkt. Banon bleek zo’n typisch stadje op de helling te zijn en toen ik er voor stond besloot ik toch eerst even te checken waar mijn camping zich bevond, het bleek een goede beslissing want ze bevond zich een beetje verderop aan de onderkant. Ik weet wel wat me morgen eerst te doen staat want ik ga in die richting verder.
Ondertussen is het op de camping terug stevig aan het regenen.

https://www.strava.com/activities/2567101165

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s