Gorges du Verdon – Moustiers-Sainte-Marie 52 Km

Het was best leuk kamperen gisteren op die half wilde camping, waar de tenten gewoon kris kras tussen de bomen stonden, tussen de bergen. Het koelde er ook behoorlijk af en vanochtend was het zelfs erg fris te noemen. Toch begon ik er ook vandaag extra vroeg aan, in de wetenschap hoe rap het begint op te warmen.
De route op de rechteroever is wat minder lang en minder zwaar dan de linkeroever, als je de Route des Crêtes niet meeneemt en dat deed ik dus wel. Zoals ik gisteren reeds zei: een stevige lus van goede 20 Km, ik kwam uiteindelijk op 21, extra. En stevig was ze inderdaad wel met fors klimwerk, met zo’n 1320 meter wat hoger dan gisteren ook. De rivier stroomt op een hoogte van 570 meter, de kloof is op dat punt dus 750 meter diep. Ik had op een bepaald moment ook mooi zicht over mijn parcours van gisteren, dat op dat punt het hoogste punt al wel even gepasseerd was. Hoe dan ook was het de extra inspanning wel waard. En op eind van de rit was daar dan terug het Lac de Sainte Croix, vanwaar ik eergisteren vertrok.
Zonder de Route des Crêtes zou de rit in zijn geheel op een 81 Km uitgekomen zijn, wat op zich eigenlijk niet teveel is maar het parcours en de omstandigheden maakten het toch anders. Hoe dan ook ben ik dus tevreden over mijn nachtje kamperen van gisteren en over de Route des Crêtes die ik nu wel deed. Het lijkt me in zijn geheel wel een leuke rit voor met de koersfiets, in totaal een gesloten rit van een 120 Km met stevig klimwerk maar zonder extremen en in een prachtige omgeving.

https://www.strava.com/activities/2564353654

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s