Saint-Maximin… – Les Salles-sur-Verdon 72 Km

Ik ben er vanmorgen wat vroeger aan begonnen, kwestie van het maximum te halen uit de “frisse” ochtend uren. Tot een uur of 10 viel het ook nogal mee maar daarna schoot de temperatuur toch weer behoorlijk de hoogte in. Ik heb vandaag dan ook een concessie gedaan aan de warmte. Omdat ik vind dat ik met mijn bepakking op de fiets toch meer obstakel ben normaal draag ik steeds een geel hesje, vanaf vandaag draag ik dat niet meer maar hang ik het uitgespreid over mijn achtertassen. Ik draag ook steeds een bandana onder mijn helm, bij warm weer is dat een licht geval met veel verluchting maar ook die moest er deze namiddag aan geloven en vloog in de achterzak in de hoop om toch wat meer afkoeling te hebben. Mijn helm afzetten is geen optie, ook bergop niet.
Mijn rit begon vandaag over een iets grotere weg, tot Barjols, daarna werden het terug wat kleinere wegen. Maar eigenlijk was het de hele dag wel redelijk rustig. Alleen in Aups werd het plots filerijden, mogelijk zat de markt daar voor iets tussen. Verder leek het verkeer op de kleinere wegen vooral van de toeristen te komen. Zo lijk ik hier in de Verdon het hart van Belgisch Frankrijk gevonden te hebben. Ik kwam over heel Frankrijk wel behoorlijk wat Belgen tegen maar zoals hier was het nog nergens, soms leek het wel alsof ik bijna thuis was. Maar verder kom je hier zowat iedereen tegen: Denen, Zwitsers, Tsjechen, Italianen, (uiteraard) Duitsers en Nederlanders, tot zelfs een paar Monegasken toe.
De col van de dag was de Col de la Bigue met 785 m.
Verder liep mijn routine na aankomst zowat gelijk aan die van gisteren: een blik cola en spuitwater, een literfles voor de gelegenheid en dat was allemaal weg voor mijn tent goed en wel recht stond. Ik neem daar dan wel rustig de tijd voor. Na mijn douche, met warme douchegel, ben ik nog een fles gaan halen maar die is nog niet helemaal leeg. En dit komt bovenop mijn 3 liter water onderweg en een paar koffies. En de dag is natuurlijk nog niet ten einde. Er mag toch iemand de verwarming wat lager zetten van mij 😉

https://www.strava.com/activities/2559052519

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s