Marseille – Saint-Maximin-La-Sainte-Baume 66 Km

Gisteren nog mijn plannen verder afgewerkt tot Esch-sur-Alzette, Luxemburg, nu zien of ik me er aan kan houden. Verder is het ’s avonds beperkt gebleven tot 1 Chouffe, het barmeisje van gisteren sloot de bar wat vroeger dan de barjongen van de dag ervoor.
Ook om Marseille te verlaten heb ik nog maar eens beroep gedaan op een GPS-route, het leek me toch een stuk makkelijker en dat was het ook natuurlijk. Al maakt zo’n route soms al eens een rare sprong om voor een stukje van de grote weg te kunnen verlaten. Na een kleine 15 Km verliet ik Marseille maar dan reed ik rechtstreeks Aubagne binnen. In Aubagne passeerde ik ook langs het Legioen, ik heb me maar niet aangemeld. Pas na 25 Km zou ik de drukte achterlaten in Gémenos, een rustig plaatsje aan de rand van de drukte. Ik nam er ook ineens maar een eerste korte schaduwpauze. In Gémenos zou ik namelijk ook de bergen in trekken, de bergen van het “Massif de la Sainte Baume”. Het ging eigenlijk al de hele tijd wel wat bergop maar hier begon het serieus met de Col de l’Espigoulier, goed voor een 11 Km klimmen naar een hoogte van 728 m. Best een leuke col, in een mooie omgeving, met af en toe ook een recuperatie stukje. Een aanrader voor de liefhebbers die toevallig eens in de omgeving zouden zijn. Hij is schijnbaar ook behoorlijk populair bij de lokale sportievere fietsers. Die keken wel met respect in mijn richting met mijn volle bepakking. Ik heb onderweg wel een paar foto- en de nodige schaduw/drink pauzes genomen. Na de top volgde een korte afdaling maar daarna nog een lang plateau met wat op en af.
Mijn eindpunt was dus St-Maximin-la-Ste-Baume. Zo’n GPS-route maak ik “van deur tot deur”, tot aan de ingang van de camping dus. Dat is wel makkelijk, je moet niet zoeken en kan zelfs hier en daar al eens een stuk afsnijden via een weggetje dat je anders nooit zou nemen. Ik heb al eens gezegd dat mijn routine, indien mogelijk, een frisse cola inhoud an aankomst op de camping. Vandaag heb ik bij dat blikje cola ook nog een blikje Perrier toegevoegd, 2 blikjes cola achtereen is me toch wat zwaar maar ik kon toch nog wat extra fris gebruiken. De douche was ook eerder fris, niet slecht vandaag, maar mijn douchegel was goed warm 🙂 Na de douche ben ik om nog een Perriertje gegaan, het ging allemaal vlotjes binnen.

https://www.strava.com/activities/2555982300

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s