Port-de-Bouc – Marseille 53 Km

Krekels slapen inderdaad ook hier van 22u tot 07u 🙂
Vanmorgen wakker geworden met gerommel in de lucht. Het was echter ver genoeg verwijderd, bij ons was er enkel sprake van bewolking en ook die was al snel weggebrand.
Ik heb tot dusver weinig last gehad van muggen, wel van allerhande andere vlieg en kruip dingen maar niet van muggen. Eergisteren in Albaron waren er wel wat maar dat kan je verwachten natuurlijk in een omgeving met veel stilstaand water. Ook gisteren waren er wel wat muggen, hoewel de omgeving in het bos bepaald niet vochtig te noemen was. Het ergste moest vanmorgen echter nog komen. Ik zette me vanmorgen buiten om te ontbijten maar pakte al snel alles in. Ik heb zelfs gewoon alles zo vlug mogelijk ingepakt en vertrok zonder ontbijt, het was echt niet te doen. Ik brak mijn tentje af met mijn regenvest aan. Dat was geleden van … vorig jaar, in GB heb ik ook zo een aantal plaatsen gehad. Na 5 Km passeerde ik een bakker / patisier, waar ik uiteindelijk ontbijtte.
Ik noemde Port-de-Bouc gisteren zielloos maar wat ik bedoelde was eigenlijk mistroostig. In de ruime omgeving is alleen zware industrie te zien, veel daarvan is petro-chemie en staal industrie. Zelfs als je naar de stranden gaat is dat met zicht op die industrie en op een dik dozijn grote vrachtschepen net voor de kust. Het aansluitende Martigues is iets aantrekkelijker maar ligt ook nog steeds omgeven door zware industrie.
Ik had voor de tocht naar Marseille nog eens beroep gedaan op route you, tot aan de deur van de herberg. Dat was ook best want anders was ik er waarschijnlijk nooit gekomen. Ik had me voorgenomen om eerst nog een vrije, wat meer zuiderse, route te volgen maar de situatie in Port-de-Bouc was zo ingewikkeld en niet bewegwijzerd dat ik toch maar direct op GPS gereden heb. Wel goed bewegwijzerd waren de apotheken, gisteren kwam ik aan een kruispunt met wegwijzers naar 5 verschillende apothekers en naar niets anders. Ik zou wel eens willen weten hoeveel apothekers er eigenlijk zijn in Frankrijk, in kleine plaatsjes waar verder niets meer is vind je nog wel een apotheek en eventueel een bank. Apothekers lijken wel heilig te zijn in Frankrijk.
Terug naar de route van vandaag. Van Port-de-Bouc ging het dus aansluitend naar Martigues en dan even door de bergen tot aan de grote omgeving van Marseille, dat al een kilometer of 15 op voorhand begon. In het algemeen niet de meest inspirerende rit dus. Voor de herberg moest ik heel Marseille doorkruisen en ik heb me daarbij wel eens afgevraagd wat ik hier eigenlijk kom doen. De naam Marseille heeft altijd iets aanlokkend gehad maar volgens de eerste indruk ziet het er niet naar uit dat het tot mijn favoriete plaatsen gaat horen.

https://www.strava.com/activities/2550488956

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s