Albaron – Port-du-Bouc

Gisteren in de bar eens gaan proeven van het lokale rijstbier, het valt best mee als fris pintje.
Vanmorgen opgestaan met een verontrustend grijze hemel. De zon deed wel moeite maar kwam er niet echt door. Het zou de hele dag wisselend bewolkt blijven, waarbij het op de middag achter mij toch wat dreigender werd maar er gebeurde uiteindelijk niets. Tegen de middag kwam er ook weer wind opzetten en hij kwam uit een slechte richting.
De Camargue heeft toch eerder teleurgesteld. Ik heb grote heide oppervlakten gezien, waar ik echter toch meer natland verwacht had. Dat zal waarschijnlijk wel veel te maken hebben met de algemene droogte van het moment. Ook van de hordes flamingo’s en paarden die je zowat beloofd worden door de toeristische industrie heb ik maar weinig tegengekomen, flamingo’s vandaag enkel in de vlucht. Wat me echter het meest stoorde was dat ik overal dezelfde velden zag als in de rest van Frankrijk, granen en zonnebloemen, en de rijstvelden mogen dan wel regio gebonden zijn, het zijn uiteindelijk toch ook maar velden. Ik las op een plakkaat dat 20 % van het park gecultiveerd wordt. Als je echter schat dat ongeveer de helft van het park uit water bestaat dan kom je al uit op 40 % van het land in het park dat gecultiveerd wordt. En als je dan nog bedenkt dat een groot deel van het land niet echt bereikbaar is dan kom je toch uit tot een heel stuk boven de helft van het land dat je te zien krijgt dat gewoon velden zijn en dat vind ik toch erg veel voor een “Parc Naturel”. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog of misschien reed ik een verkeerde route maar voor mij was het dus toch eerder een tegenvaller, hoewel er wel veel vogels t zien waren.
Naar Port-du-Bouc komen was schijnbaar een vergissing, hoewel het er op kaart niet zo slecht uitzag. Het begon al een eind op voorhand toen ik op hele of halve snelwegen leek terecht te komen. Ik zag nergens een verbod en niemand reclameerde maar ik was er toch niet op mijn plaats. Bovendien liepen die wegen door grote industrieën, voor de omgeving moest ik het dus ook niet doen. Toen ik op zoek ging naar kleinere alternatieve wegen bleek ik ook te midden die industrie terecht te komen en moest ik dus terug naar de snelwegen, ik was al blij dat ik hier op een zaterdag door moest. Nabij Fos-sur-Mer koos ik uiteindelijk voor een dijk maar die weg was volledig opgebroken en dus ook niet echt aangenaam. Het verkeer, want dat was er toch een beetje omdat de stranden langs deze dijk lagen, was er wel véél trager. Op het einde van die lijdensweg was er een camping maar ze leken daar niet erg geïnteresseerd om mij te ontvangen dus ging ik verder op zoek naar een tweede camping, die ik wast dat ze er moest zijn. Ik hoopte ook nog een supermarktje tegen te komen maar dat lukte me niet, ik eet vandaag dus nog eens “rantsoen”. Een bakker voor het ontbijt van morgenvroeg vond ik wel. Ik zag waarschijnlijk enkel de buitenwijken maar de hele stad maakte mij een zielloze indruk. Ik vond de tweede camping en werd er wel ontvangen. Echt top is ze ook niet maar ik sta wel mooi in het bos, te midden de krekels. Benieuwd of deze ook de nachtrust gaan respecteren.

https://www.strava.com/activities/2547926267

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s