Vic-la-Gardiole – Albaron 99 Km

De ferme van gisteren was, naast een paarden manege en een chambre d’hôtes, vooral een groot wijn domein. Eén van de nadelen aan de camping waren de krekels, waarvan enkele exemplaren net boven mijn hoofd. Ik geef eigenlijk meer de voorkeur aan vogels. Gelukkig respecteerden ze wel de stilte van 22 u tot 07 u 🙂
Vanmorgen ging het eerst met een lus terug richting kust. Een paar kilometer ver was er weer een camping aan, volgens de geafficheerde prijzen, 26 €. Op mijn weg richting kust kreeg ik een eerste voorproefje van de volgende dagen, ik zag mijn eerste flamingo’s. Aan de kust ging het langs een aantal badplaatsen, waarvan de grootste La Grande-Motte was. De omgeving van La Grande-Motte was zo één van die grote knooppunten waar je nu eenmaal langs moet. Een eind verder passeerde ik Aigues-Mortes. Aigues-Mortes was wel een bezoekje waard, een oud ommuurd vestingsstadje. Binnen de muren staat nu wel alles in het teken van het toerisme, eigenlijk is het een beetje een Meditiraanse versie van Saint-Malo. Voorbij Aigues-Mortes kwam ik zowat in de Camargue, hoewel ik pas kort voor het einde in het officiële park van de Camargue kwam. Hetgeen ik voorlopig zag was al mooi, met o.a. veel vogels, maar ik hoop morgen op toch nog wat indrukwekkenders. Ik geloof wel dat de Camargue ook wat onder de droogte te lijden heeft.
Eenmaal officieel in de Camargue werd het tijd om richting Albaron te gaan voor mijn camping. Ik koos voor een kleinere weg, in de veronderstelling van langs daar wat meer te zien. Wat ik niet verwachtte te zien waren grote rijstvelden. Ik heb er op mijn reizen al veel gezien maar ik had niet gedacht van ze ook nog eens in Europa tegen te komen. Aangekomen in Albaron zag ik geen aanwijzing naar een camping en ik bleek er geen bereik te hebben voor Google Maps. Net toen ik me omdraaide om raad te vragen aan een paar dames zag ik aan de overkant van de weg een groot plakkaat: Camping Crim Blanc 7 Km terug. Terug via de grotere weg tot bijna helemaal waar ik al geweest was. Als ik voor de grotere weg gekozen had an had het vandaag ook een 15 Km korter gekunnen 😦 Bovendien mag ik die 7 Km morgen ook nog eens doen want ik ga in die richting verder.

https://www.strava.com/activities/2545496910

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s