Cessenon-sur-Orb – Vic-la-Gardiole 90 Km

Naast een zwak opgesteld tentje was er gisteren en vannacht ook nog een behoorlijke en soms erg onaangename wind. Ook bij het afbreken van de tent zorgde die wind voor wat extra aandacht. Gelukkig had ik hem tijdens de rit hoofdzakelijk wat van achter. Op sommige stukken was dat niet zo en dan kon ik voelen hoe het ook had kunnen zijn.
De echte bergen heb ik gisteren, met mijn lange afdaling, achter me gelaten maar dat wil niet zeggen dat er niet meer moest geklommen worden, toch minstens in het begin tot Béziers. De passage van Béziers was niet simpel maar is toch foutloos gelukt. Onder Béziers vond ik een fietsweg langs een kanaal die een heel stuk mijn richting uitging. De volgende stad die ik door moest was Agde, weer niet gemakkelijk maar wel weer foutloos. Het was er wel behoorlijk druk, ik stond er zowaar enkele keren mee in de file. Van Agde ging het naar Sète. Dit ging over een smalle strook land tussen zee en basin maar veel zag je daar niet van. Ik ging over een fietspad langs de duinen, waartussen ik af en toe de zee zag maar het basin aan de andere kant zag ik al helemaal niet. Sète had wel iets, iets mediterraans, maar het was er alweer te druk en ingewikkeld om zomaar ergens te stoppen. Alleen voor een Carrefour Express kon er even een halte af. Voorbij Sète moest ik dan tussen de grote en drukke wegen nog mijn route vinden naar Frontignan Plage voor een camping.
De eerste camping waar ik stopte rekende op 33 € om opgestapeld te staan tussen de andere gasten, als je uit je tent kwam moest je oppassen om niet direct bij de buren binnen te stappen. Bovendien leek de ondergrond zeker niet beter dan die van gisteren. Ik vond het dus wat veel en besloot om wat verder te zoeken, hoewel je kan verwachten dat gelijkaardige campings in dezelfde streek gelijkaardige prijzen zouden hebben. Hun buren aan de overkant van de straat hadden voor mij geen plaats meer. De derde camping die ik aandeed bleek een “CDSCA” camping te zijn, voorbehouden aan Franse militairen. Ik heb nog geprobeerd als gepensioneerd Belgisch militair maar het hielp niet, nog wat verder dus. De vierde camping was een echte camping. Ik mocht mijn plaatsje kiezen uit de nog beschikbare plaatsen en kon dan verder inchecken aan de receptie. Op het einde bleek dat de prijs op 62 € zou uitkomen: voor 1 man, 1 tentje, 1 fiets, 1 nacht en dan nog zonder de eventuele wifi. Ik had wel verwacht dat het mogelijk nog wat duurder zou zijn dan de eerste maar bijna dubbel zoveel? De Nederlandse dame aan de receptie wist me te vertellen dat er nog een eindje verder een “camping a la ferme” was en dat deze altijd wel een plekje hebben voor een fietser. Ik ging dus nog goed 2 Km verder naar de ferme, die normaal ook volzet maar voor een fietser inderdaad nog wel een plaatsje voor één nacht vonden en dit voor de schappelijke prijs van 15 €. Normaal is de prijs 26 maar ze hebben inderdaad een hart voor fietsers.

https://www.strava.com/activities/2542608137

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s