Rivières – Trébas 52 Km

Vandaag weer stralend weer vanaf de start. Dat betekent natuurlijk ook al stevig opwarmen vanaf de start.
Mijn tweede stadsbezoekje had ik gepland voor Albi. Dat moest dan wel vandaag gebeuren want ik had in de krant een artikel gelezen waaruit bleek dat morgen de Tour aankomst had in Albi. Dat leek me niet de goede gelegenheid om bezoekje te brengen, al passeerde ik behoorlijk vroeg in de ochtend. Met daarna nog een rustdag en een vertrek in Albi zou het er ook niet rustiger op worden dus moest ik vandaag maar Albi passeren.
Albi viel alvast beter mee dan Montauban, een echt aantrekkelijk stadje langs de Tarne. Ik heb er toch een uurtje gespendeerd geloof ik.
De route was vandaag behoorlijk makkelijk. Naar Albi was gewoon rechtdoor en even voorbij Albi zocht ik de Tarne op om die gewoon te volgen, mijn bestemming lag gewoon aan de oever van de rivier. Ik deed vandaag ook een paar tunnels, vrij smalle en eerder donkere tunnels. Dan doet het deugd om een naafdynamo te hebben en verlichting met een enkele schakelaar op het voorlicht voor beide lichten, makkelijk even aan en uit te zetten bij die tunnels. Ik heb natuurlijk wel een stevige partij reflecterend materiaal op mij fietstassen en een fluohesje maar een beetje licht kan nooit kwaad in zo’n situatie.
Even voorbij Ambialat, overigens een mooie passage, was er even twijfel. Aan een splitsing stond Trébas 9 Km naar de ene kant en 13 Km naar de andere. Die splitsing stond niet op mijn kaart maar alles goed bekeken ging ik er van uit dat de 9 Km de rivier zou oversteken, over een niet bestaande brug 😉 , en dat de route aan de overkant, die wel op de kaart stond, iets korter was. Ik besloot toch de langere optie te nemen en heb er geen spijt van gehad, het was toch al een kort ritje en de route was ook echt mooi en bovendien erg rustig.
Vandaag een kort ritje en morgen, nu ik Albi toch voorbij ben, een rustdag. Je kan natuurlijk blijven doorgaan maar ik heb al even het gevoel dat een rustdag me goed zal doen. Het had leuk geweest om op die rustdag die gasten van die andere tour eens te zien maar ik heb voorbij Albi geen aanwijzingen meer gezien dus ik veronderstel dat ze uit een andere richting komen.

https://www.strava.com/activities/2531179836

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s