Auch – Montech 81 Km

Om te beginnen nog een woordje over die 2 andere fietsers op de camping gisteren. Het waren een Engelse vader en zoon die woonden in de omgeving van Toulouse, niet veel verder eigenlijk. Ze waren ultra licht bepakt, zoals deze met de lichte bepakking op de ferry. Een tentje hadden ze niet mee, enkel een luifeltje waar ze onder konden liggen. Verder hadden ze een beperkt schuimrubberen matje mee, beperkt betekent in zo’n geval enkel voor het bovenlichaam. Ze waren er voor een paar dagen op uit om te mountainbiken. Gisteren vertrokken en vandaag gingen ze nog een stukje verder om aan het einde van hun rit de trein terug naar huis te nemen.
Vandaag geen sprake van een mistige start, volop zon vanaf het begin.
De rit van vandaag verliep verder zoals die van gisteren. Wijngaarden waren er niet meer maar het ging wel nog behoorlijk op en af en er waren nog veel zonnebloemen, nog héél veel zonnebloemen. En er waren ook nog leuke plaatsjes om te passeren. Sarrant is zo’n plaatsje met een onmiskenbare geschiedenis maar waar nu geen mens meer komt, het ligt in het midden van nergens en wordt niet speciaal aangeduid. Ikzelf nam er mijn picnic, in de schaduw van het uitgebreide portaal van een kapel. Terwijl ik daar zat vroeg een lokaal moedertje, dat net haar eigen baguette gaan halen was, waarheen het ging vandaag. Toen ik het zei dacht ze eens goed na en wist me te zeggen dat het in die richting vlak was, geen op en af meer. Mijn eerste gedachte was dat moeder waarschijnlijk niet veel fietste, wat ook zo wel zal zijn, maar uiteindelijk kreeg ze wel gelijk, naar het einde toe werd het vlakker. En in dat slotstuk kwam ik ook terug tussen enkele wijngaarden bij Saint-Sardos. Bij Bourret, net voor Montech, hoopte ik een fietsbrug over het water te vinden. Ze was er ook maar heel duidelijk afgesloten. Ik mocht dus terug en een extra lusje langs de grote weg maken, een pittig lusje ook want het was terug even stevig klimmen om op die grote weg te komen. Eindigen deed ik op de “municipal” in Montech, waar ze een glas frisdrank aanbieden aan fietsers. Ik heb het vriendelijk aangenomen maar toch ook nog een blik cola bijgekocht. Niets beter aan het einde van een rit als een fris blik Coca Cola. Het hoort bij mijn vast ritueel, als het verkrijgbaar is. Niet elke camping heeft koele dranken in de aanbieding.

https://www.strava.com/activities/2525818360

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s