Cazaubon – Auch 95 Km

Het weer was vanmorgen tamelijk hetzelfde als gisteren, een mistig begin met daarna wolken die de zon uiteindelijk wegbrandde. Al had ze daar vandaag iets meer moeite mee dan gisteren.
Sinds gisteren zit ik in de wijnstreek van de Armagnac. Eerst waren het gisteren vooral borden met vermelding van “chateau’s” dat ik zag maar later volgden ook de eerste wijngaarden. Ook vandaag passeerde ik er nog veel maar sommigen leken echt wel overwoekerd, biowijnen? Verderop kwam ik ook terug in het land van de zonnebloemen, gigantische velden met zonnebloemen gepasseerd en zelfs doorgereden.
Er mocht vandaag ook terug behoorlijk echt geklommen worden, geen vals plat of korte heuveltjes meer. Maar het ging ook door een heel mooie omgeving, met de wijngaarden, uitgestrekte zonnebloem- en graanvelden en ook verscheidene leuke plaatsjes. Extra vermeldenswaard was daar bij Lavardens, de foto in de linker onder hoek. Zo werd een dag met weinig verwachtingen, gewoon via de kleinere baantjes naar Auch en we zien wel, een behoorlijk zware maar toch ook wel een bijzonder mooie rit.
Auch is een behoorlijk grote stad en ik wist dat er een camping moest zijn maar niet waar precies. Ik reed dan maar richting centrum en volgde dan de pijlen met tourist information, deze bleek gelegen te zijn aan de kathedraal dus heb ik die ook ineens gezien. Drie jonge dames op dat toeristen bureau maar veel animo om een oude man te helpen was er niet. Het antwoord op mijn vraag “of er een camping was in Auch” was een kortweg “ja”. Ik moest dan daadwerkelijk ook melden dat ik ook graag zou weten waar deze zich bevond. Er werd dan een toeristisch kaartje bij genomen waarop getoond werd waar deze zich bevond, even buiten de stad. Enige hulp om de juiste richting te geven was er niet, gewoon de melding richting Toulouse. Nu zijn er in het centrum weinig wegwijzers dus ik vertrok gewoon en dacht aan het eerste kruispunt mijn richting wel te kiezen. Zo werkt het in Auch echter niet. Ik had al snel door dat ik niet in de juiste richting vertrokken was maar dat kruispunt om te corrigeren kwam maar niet. De slimme zet zou dan geweest zijn om terug te keren maar ik dacht om via een paar kleine weggetjes wel in de goede richting te geraken. Zo werkte het echter nog steeds niet in Auch. Mijn klein weggetje werd verschrikkelijk steil en veranderde ook nog in een veldweg. Toen ik dan toch op een herkenbare plaats kwam moest ik vaststellen dat de enige juiste weg terug deze was langswaar ik vertrokken was. Eén kleine vergissing en een verkeerde beslissing en ik kreeg 10 verschrikkelijke kilometers extra op mijn konto. Ook aan de andere kant van de stad leek het nog een eeuwigheid te duren voor ik aan de camping was maar ik kwam er dus wel. Het eerste dat ik daar hoorde was dat het vandaag eigenlijk gesloten was omdat het hele terrein, met chambre d’hotes, feestzaal, enz., afgehuurd was voor een privé gelegenheid maar fietsers stuurde ze toch maar niet verder en dus mocht ik mij installeren en de andere 2 die net aankwamen ook. En zo sta ik uiteindelijk toch op een mooi plaatsje, de laatste foto is vanaf mijn tentje genomen.
Het slot werd dus een beetje kl*** maar dat verandert niets aan het feit dat het een heel mooie dag was.
Het filmpje is niet gelukt vandaag, misschien ga ik die maar vergeten want ik heb er al meer last mee gehad de laatste tijd.

https://www.strava.com/activities/2523393686

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s