Lac de Lacanau – Bazas 115 Km

Om te beginnen eerst iets rechtzetten van gisteren: ik schreef toen dat ik de Atlantic achterliet en richting Adriatic ging, waarschijnlijk omdat het zo mooi rijmt maar de Mediterranée zal wel ver genoeg zijn.
Vandaag was daar bij vooral een dag van te fietsen om te fietsen. Het begon nog behoorlijk normaal naar Le Porge. Daarna ging het 8 Km vrijwel rechtdoor naar Le Temple en daar nam ik de D5 … 50 Km lang … 2,5 uur fietsen … altijd rechtdoor: even een verschuiving voor een brug over de autosnelweg, één lichte bocht naar links, een wat serieuzere afwijking in La Barp en een paar kronkelingen helemaal op het einde, dat was het voor 50 Km. Gelukkig had ik niet de hele tijd een stevige tegenwind. In het begin had ik wat wind mee maar die lichte bocht was net voldoende om dat ongedaan te maken en na die afwijking in La Barp kreeg ik hem toch wat tegen, ook voor de verdere rit. Eigenlijk begon ik daar, bij het verlaten van de D5, al wat uit te kijken naar een camping, ik had er dan al 75 Km opzitten. Ik zag echter geen alternatief en moest vandaag doorgaan tot het bittere einde in Bazas.
Bazas is best een bijzonder plaatsje maar ik ook daar geen tekens van een camping, toch een beetje zorgwekkend. Ze hadden er wel een tourist information en dus ben ik het daar maar gaan vragen en ze konden mij daar wel zeggen dat er eentje was net voorbij het stadje. En zo kwam ik in “Le Paradis de Bazas” terecht, voor mij echter alles behalve een paradijs. Het is de duurste en, voor mij althans, de slechtste camping van de trip tot dusver. Ze bieden er wel allerlei activiteiten aan, waar ik niets aan heb want voor mij zitten de activiteiten bij het bereiken van een camping er wel een beetje op, en de camping zelf maakt op mij een heel slordige indruk en kan volgens mij best een beetje opknapping gebruiken. Er is bovendien geen greintje schaduw te bemerken, ik was al blij dat het al begon te overtrekken. Het verhoogt wel het risico op regen maar een tentje dat uren in de zon staat te blakeren is ook geen pretje. Waar ik niet kan over klagen is de douche, die was fantastisch. Ze hebben er wel geen afwatering aan en het douchewater loopt dus alle kanten op. Ze hebben aan de ingang van het sanitair wel een paar “slippery when wet” bordjes staan, wat overigens ook wel klopte. Tenslotte kunnen ze voor hun belachelijke prijs zelfs geen free wifi aan bieden. Wat ze wel in de aanbieding hebben is een systeem waarbij je on-line moet registreren én betalen en daar doe ik dus niet aan mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s