St-Palais-sur-Mer – Lac du Lacanau 88 Km

Gisteravond nog even naar het strand(je) geweest, het was er aangenaam vertoeven (zie de eerste foto’s).
Deze voormiddag was het erg aangenaam fietsen: niet te warm, niet te veel wind en behoorlijk vlak. Na de middag schoot de temperatuur toch weer vlot boven de 30°, kwam de wind af en toe weer hinderen en ging het parcours terug wat golven.
Het begon vandaag met en 5 Km naar de ferry in Royan, ik moest namelijk weer het water over. Deze keer was het wel een echte ferry, met vrachtwagens en alles, voor een tochtje van goed een kwartier. Ik zag aan boord hoe je ook op een andere manier kunt fietsreizen. Potentieel kan hij misschien wel kamperen. In dat geval hing zijn tentje op zijn stuur, zijn slaapzak aan zijn zadel en had hij zijn toiletzak en wat lichte kledij in zijn rugzakje. Ik heb het hem niet gevraagd. Er was nog een koppel fietsers aan boord die, op gebied van bagage, er tussenin zaten.
Voorbij de ferry kreeg ik even een flashback, er loopt van hier ook een route naar Compostella. Die route liep over een mooi fietspad. Ik had gepland van de D101 te volgen maar het leek me dat dit fietspad ook wel eens de hele weg zuidwaarts zou kunnen volgen, het leek me de gok waard. Ik moest dan wel eerst in Soulac-sur-Mer op zoek naar een winkel want zou dan potentieel voor de rest van de rit niets meer tegenkomen. Eens dat in orde gebracht koos ik dus voor de fietsweg en dat bleek een behoorlijk succes, het pad was niet overal even goed maar over het algemeen mogen we zeggen dat het dik in orde was. De rit verliep verder dus over verkeersvrije of in het slechtste geval verkeersarme paden. Daarbij ook een weg, vermoedelijk weer van bosbeheer, die van 1 april tot 30 september gesloten was voor gemotoriseerd verkeer. Er ontbrak maar 1 ding op de route, af en toe een picnictafel. Ik ben uiteindelijk maar op de grond gaan zitten voor mijn picnic, ook wel niet voor het eerst natuurlijk. Terwijl ik daar zat zag ik, 35 Km na de ferry, mijn fietsende medepassagiers passeren. We hadden ook al wel een paar keer haasje over gespeeld. Het koppel zag ik nog één keer, nog eens 15 Km verder, toen ze in het bos in de schaduw wat aan het rusten waren. Ik passeerde overigens wel meer bepakte tegenliggers, waarbij 1 koppel me wel leuk opviel. Moeder had, naast haar tassen, een aanhangfietsje voor de kleine aanhangen terwijl vader een kinderwagentje trok voor wanneer de kleine moe was, wat momenteel schijnbaar het geval was.
Deze namiddag werd ik niet meer, zoals gewoonlijk, begeleid door fluitende vogels maar door krekelende krekels. Geen vogel die er tussenkwam, kilometers ver. Ook op de camping winnen de krekels het van de vogels.
Ook vandaag heb ik mijn vooropgestelde doel niet bereikt, Lege-Cap-Ferret ligt hier nog een 25 Km verder. Toen ik de gelegenheid zag, met al meer dan 80 Km op de teller, was de beslissing dus snel genomen en eindigde mijn rit aan Lac de Lacanau. Ik moet mijn plan voor morgen nog bekijken maar vermoedelijk heb ik vandaag finaal afscheid genomen de Atlantic en ga ik morgen richting Adriatic.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s