Port-Punay – St-Palais-sur-Mer 95 Km

De Ronny en An hebben me gisteren goed ontvangen en verzorgd, zo heb ik nog eens kunnen eten van verse producten i.p.v. blik- of bokaalvoeder. Alvast nogmaals bedankt daarvoor.
De ochtend begon eerder grijs maar de zon brandde dit al snel weg. Daarna werd het weer een stralende dag maar ik kreeg ook weer te maken met een heerlijk afkoelende maar stevig hinderende wind. Na de middag verschenen ook weer even wat wolken maar geen probleem daarmee.
De route ging aanvankelijk weer door de gebruikelijke velden. Voorbij Rochefort hoopte ik de rivier over te steken langs de oude brug, die een zweefbrug bleek te zijn, maar deze was in renovatie en dus gesloten. Een beetje verder hadden ze wel een veerdienstje, wat ik in tegenstelling tot de autonavette over de Pont Saint-Nazaire geen verraad vind. Een veerdienst is een legitieme oversteekplaats en doet ook maar net de afstand van het water, zonder de aan- en uitloop van bijvoorbeeld een brug. Tijdens mijn overzet merkte ik wel dat het ook mogelijk was om de nieuwe brug over te fietsen, aangezien er net een fietser passeerde. Ik was echter niet rouwig om ze over te slaan.
In Brouage ging de weg door de oude citadel, met sschijnbaar nog een stuk van de originele kasseien 😉 Het was best een leuk plaatsje maar leeft tegenwoordig schijnbaar volledig van het toerisme. Ze hebben er ook een “Musée du Vélo” maar ik heb er toch maar geen tijd aan besteed.
Voorbij Marennes volgde er nog een brug maar deze was niet zó zwaar. Voorbij deze brug had ik opties: linksom, rechtsom of doormidden. Ik besloot om bij mijn aanvankelijke keuze te blijven en rechtsom de route door het grote duinenbos te volgen. Deze stond in mijn stratenatlas ingekleurd als mooie route. Ze was inderdaad wel mooi maar ook behoorlijk lastig. Ze hebben ook hier in die duinen nog stukken “Atlantische Muur” steken.
Mijn doel vandaag was Royan maar ik stopte een beetje eerder in St-Palais-sur-Mer. De rit was wat langer dan ik ingeschat had, vermoedelijk had ik bij de originele planning niet zoveel rond gereden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s