Asserac – Bois-de-Céné 95 Km

Vandaag alweer een stralende dag maar ook de wind blijft nog altijd aktief. Omdat ik al eens meer zuidwaarts ging had ik er wat minder vaak last van dan gisteren maar het was toch nog geregeld stoempen, vooral na de middag.
Ik moest vandaag Saint-Nazaire passeren, vanwege de enige brug in de buurt, maar ook dat ging weer netjes en vlot. In Saint-Nazaire zijn schijnbaar nog een paar grote scheepswerven, ze waren er enkele cruiseschepen aan het bouwen/renoveren. Aan de Pont de Nazaire was het niet meteen duidelijk of ik er wel over mocht fietsen. Net voor de brug was een stopplaats voor een gratis navette voor fietsers om de brug over te steken maar aan de brug zelf werd niets vermeld. Omdat ik de brug niet wou oprijden zonder dat ik zeker was vroeg ik het toch maar eerst aan de chauffeur van de navette. Hij bevestigde me dat je de brug wel gewoon mag over fietsen maar dat hij het niet zou aanraden, er is maar een klein fietsspoortje langs de kant op een drukke brug. Omdat ik de navette toch een beetje als verraad aan mijn fietsreis zie ben ik er toch maar over gefietst. Het fietsspoor is inderdaad maar smalletjes en bovendien kwam de behoorlijke wind van links over de brug, niet de aangenaamste omstandigheden. Ik had echter een klein gelukje. Het rechtse, in mijn rijrichting natuurlijk, van 3 baanvakken was gesloten voor verkeer vanwege een veeg- en opruimactie, waardoor ik als fietser een heel baanvak voor mij had. Dat maakte toch wat verschil aan comfort, hoewel ik toch nog blij was dat ik de overkant bereikt had.
Voorbij Saint-Nazaire passeerde ik nog wat wegwijzers naar menhirs maar ze waren telkens enkele kilometers van de weg verwijderd en het stadium om ze te gaan najagen ben ik voorbij, ik heb er dus geen meer gezien. In Bourgneuf-en-Retz kwam de optie op om de rit na 78 Km, plus enkele kilometers naar de dichtstbijzijnde camping, af te breken maar uiteindelijk vond ik één wegwijzer naar “les campings” toch wat te beperkt om op voort te gaan en besloot ik het volledige liedje uit te doen tot het einde. Het laatste stuk was overigens erg mooi, korenvelden met veel waterplassen tussen. Er waren erg veel watervogels te zien, alleen zijn ze zo verschrikkelijk fiets- en cameraschuw. De meesten zijn al weg voor je nog maar voet aan grond zet.
De wifi kost vandaag 5€ per uur, waarmee ik misschien net wel of net niet toekom, en dat vond ik wat teveel van het goede. Een verhaal met minstens 1 dag vertraging dus 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s