Belz – Saint-Philibert 59 Km

Vandaag was alweer een heel stuk beter dan gisteren. Het begon eigenlijk al gisteravond, toen het helemaal terug open trok. Ik verbleef eigenlijk in Saint-Cado, een gehucht van Belz, en dat was best een leuk plaatsje. De eerste foto is van Saint-Cado gisteravond. Vanmorgen dan opgestaan met een nog steeds stralend blauwe hemel.
Ook de rit van vandaag was alweer een stuk aangenamer, mooie omgeving en leuke plaatsen. De rit stond vooral in het teken van oude stenen, tenminste toch de eerste 30 Km. Sommigen stenen stonden gewoon langs de weg, anderen moest je even zoeken. Voor sommige moest je al vrij goed zoeken. De rijen in de omgeving van Carnac gaan gewoon kilometers en kilometers door, de Obilixen van die tijd hadden alvast werkzekerheid 🙂 Na goed 30 Km zou ik dan mijn gewone route verder zetten, dat was toch het plan.
Na dat ik gisteren nog zei dat ik zou volharden in mijn optimistische planning, ben ik er vandaag van afgeweken. Toen ik na de laatste stenen op het punt kwam vanwaar ik mijn route zou voort zetten zag ik daar ook een camping. Verder zag ik op mijn kaart ook een lang schiereiland met daarop ook nog symbolen van dolmen. Ik zag al beelden van menhirs of dolmen met zicht op zee en besloot toen ter plaatse om er langs daar een stukje extra aan te breiden en te overnachten op de camping aan het kruispunt. Uiteindelijk heb ik op het schiereiland nog maar één site bezocht maar het was er inderdaad eentje met zicht op zee. Er was er onderweg nog één dat ik wel stopte maar daar moest ineens inkom betaald worden. Dat vond ik wat te gek, al de andere waren vrij, en daar deed ik dus niet aan mee. Verder was het ook gewoon een leuke extensie en ik ben zeker dat ik morgen nog ruim voldoende zal hebben om er een behoorlijke rit van te maken. Zo zal dus 1 lange rit 2 respectabele ritten worden.

Een gedachte over “Belz – Saint-Philibert 59 Km

  1. Hey Danny, nog een 300 tal km tot bij ons. Als je wil vraag ik hier op de camping als je bij ons op de plaats mag staan. Zal zeker goedkoper zijn als een eigen plaats en ook een stuk gezelliger. Stuur een sms als je dat ziet zitten, dan vraag ik het hier na. In alle geval tot ziens en veel geluk op je route.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s