Brest – Quimper 81 Km

Hoewel Brest een eerder zielige stad was heb ik gisteren toch een goede dag gehad. Na de middag nog rustig wat bezig geweest in de herberg en rondgehangen aan het strandje en omgeving. En ’s avonds heb ik de dag afgesloten met mosselen met frieten. Het waren wel de kleinste mosselen die ik in bijna 50 jaar gegeten heb, moeder zou zeggen: “zo had je ze vroeger het liefst”, de frieten waren de naam eigenlijk niet waardig en het lokale witbiertje werd ook niet naar behoren opgediend maar verder was alles OK. Ik bedoel maar, van smaak viel het allemaal wel mee.
Vandaag prettig fietsweer, wisselend bewolkt en een aangename temperatuur. Tijdens de afdalingen onder de bewolking was het soms zelfs eerder wat frisjes.
Ik heb Brest verlaten op dezelfde manier als dat ik het betreden heb. De makkelijkste weg in en uit en de herberg was daarvoor perfect gelegen. Al moet ik ook wel zeggen dat de fietsroute bewegwijzering in Brest en omgeving perfect was. In Plougastel-Daoulas stopte de bewegwijzering en had ik ook mijn eerste twijfel moment, vooral omdat ik dacht dat ik al in Daoulas was terwijl dit nog een ander plaatsje is een beetje verderop. In Daoulas zelf miste ik ook even door onoplettendheid maar vanaf dan werd het wel makkelijker, de D770 volgen helemaal tot in Quimper oftewel Kemper zoals de Bretoenen zeggen. Voor de passage door Quimper heb ik dan toch de GPS-route te hulp genomen. Geëindigd ben ik aan de andere kant van Quimper op de Camping Orangerie. Naast een camping en een orangerie hebben ze op dit enorme terrein ook een Gite, challets, studio’s, … en een 9 Hole golfterrein. De prijs is ook aangepast aan de golf, een beetje hoger dan gemiddeld dus. Ik sta dan wel heel mooi maar voor zowat dezelfde prijs had ik in Saint-Malo 2 nachten, en dat was nog niet de goedkoopste plaats, en daar stond ik ook best goed en graag.
Het was verder vandaag een erg mooie rit langs leuke plaatsjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s