Erquy – Huelgoat 125 Km

Geen zon te zien vanmorgen bij het opstaan, ze zat verborgen achter een grijze lucht. Ze probeerde er wel al snel doorheen te branden maar het duurde toch nog even voor dit echt lukte.
Hoewel ik gisteren nog vertelde hoe mooi de noordkust van Bretagne is, heb ik die vanmorgen toch alweer verlaten en het binnenland opgezocht. Het binnenland is overigens ook heel mooi maar minder opvallend, minder indrukwekkend. Het is wel zeker zo lastig met (nog) steviger klimwerk. Onderweg merkte ik ook plots op dat ik in tweetalig gebied terecht gekomen was.
De eerste 15 kilometers gingen vandaag over de grote weg, daar heb ik maar even gewoon stevig doorgefietst. Daarna kon ik terecht op de kleinere wegen. In het begin, tegen Saint-Brieuc, dacht ik dat het even lastig zou zijn maar het ging wonderwel goed. Een eind verder, waar ik het niet verwachtte, ging het dan weer wel even fout. Ik zag op mijn scherm dat ik de verkeerde richting uitging maar zat op de “C” wegen en vond niet direct een aanwijzing hoe ik terug in de juiste richting zou geraken. Uiteindelijk kwam alles natuurlijk wel op zijn plooi en op de kaart valt het zelfs niet zo erg op, al heeft het wel een hoop extra energie en wat extra kilometers gekost.
De vroegere stop van gisteren bracht toch wel een 10 Km extra op de conto van vandaag kwam en ook enkele navigatie foutjes zorgden voor wat extra maar het was toch vooral een verkeerde planning dat deze rit belachelijk lang maakte. Eigenlijk deed ik vandaag een dubbele rit. Ik had ze misschien rond halfweg kunnen onderbreken maar ik dacht niet dat het zó ver zou worden en toen ik voorbij 80 Km wel begon uit te kijken naar een alternatieve camping, toen zag ik er geen. Op het einde van zo’n rit is het toch meer een overlevingstocht dan een plezierritje. Bovendien werd de beklimmingen wel heel erg warm naar het einde toe, zonder enige schaduw ook. Da afdalingen waren daarentegen zalig, het gevoel van vooruit te gaan, dat was niet altijd echt het geval, en een moment van recuperatie en afkoeling.
Morgen wordt het alvast weer een stuk korter naar Brest, waar ik de volgende dag eentje zonder fiets gepland heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s