Saint-Malo – Erquy 83 Km

Het is gisteren, na dat ik gezegd had dat het zo mooi zonnig geworden was, toch terug beginnen regenen en het heeft dat zowat de hele tijd gedaan tot vanmorgen. Ik lag net, vrij vroeg, in mijn slaapzak maar mijn Engelse motorrijdende buren waren net, vrij laat, aan het koken. Hoe ze het verder opgelost hebben weet ik niet. Vandaag was het weer aanvankelijk een beetje ingewikkeld. Tegen dat ik ging opbreken was het eigenlijk gestopt met regenen maar bleef het wel nog stevig bewolkt. In de loop van de voormiddag kwamen er al eens mooie opklaringen maar waren er ook nog geregeld dreigende wolken en af en toe vielen er wat verdwaalde druppels. Op de middag werd het mooier maar kwam er ook een frisse noorder wind opzetten, die ik dikwijls op kop had maar naar het einde vooral in de rug. Ook werd het boven zee wat mistig en die sluierde soms ook boven land de zon een beetje. Het weer blies dus bijna letterlijk warm en koud vandaag.
Ik begon vandaag met te gaan tanken. Ik heb terug een behoorlijk benzine brandertje om mee te koken, liever dan telkens gasbusjes te gaan zoeken en de lege weg te doen. Die benzine moet natuurlijk ook wel eens bijgevuld worden en daarom ben ik dus vanmorgen gaan tanken. Het moet wel een beetje raar zicht zijn om mij met mijn fiets een benzinestation zien op te draaien en mij dan mijn fles, speciaal voor brandstoffen, te zien bovenhalen.
Na het tanken heb ik geprobeerd om door de stad richting barage te rijden, dat was de enige manier om het water over te steken. Ik reed door de stad om de grote (ring-)weg te vermijden. Uiteindelijk kwam ik er toch op terecht en ik voelde mij daar toch niet goed bij. Er stonden geen verbods- of snelwegtekens maar zo zag het er wel uit en zonder fietsvoorzieningen. Ik heb nog een alternatief gezocht maar dat bleek er niet te zijn. Er heeft ook niemand negatief gereageerd toen ik alsnog over de “snelweg” reed, dus het zal wel normaal zijn maar ik voelde me toch niet op mijn plaats. Op de dam zelf heb ik het voetpad geprobeerd maar daar waren trappen dus kwam ik toch weer de weg op. Voorbij de dam volgde ik dan de kustweg richting Dinard, niet de directe weg maar wel erg mooi. Het schiereiland van St-Cast-le-Guildo heb ik rechts laten liggen maar verderop deed ik wel dat van Fréhel. Onderweg kreeg ik de indruk dat het Fort la Latte misschien wel indrukwekkender zou kunnen zijn dan de Cap Fréhel zelf dus deed ik dat kleine extraatje er nog bij, het was ook wel de moeite. Na de Cap Fréhel ging het dan richting camping, nog steeds langs een erg mooie kust.
Het was eigenlijk de bedoeling van nog een eind verder te fietsen naar een camping, toevallig met dezelfde naam Bellevue, in Lermot maar er stonden al 80 Km op de teller en toen ik deze camping passeerde vond ik dat het genoeg geweest was. Voor morgen denk ik niet dat het heel veel verschil maakt. Het was weer een vrij lange rit maar zeker de moeite, die noord Bretoense kust valt best mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s