Courtils – Saint-Malo 66 Km

Vanmorgen wakker geworden met het geluid van regen op de tent, het hatelijkste geluid ter wereld. Geen bui maar een sappige duurregen die een hele dag zou kunnen blijven duren en dat dan ook vrijwel deed. Ik kon nog wel van een korte onderbreking profiteren om mijn tentje af te breken.
Het begon vandaag langs de kustweg richting Mont St-Michel. Op of aan de Mont ben ik niet geweest. Ik was hier een jaar of 20 geleden al eens maar toen was alles nog veel simpeler, dacht ik mij te herinneren. Nu gaat alles een heel stuk op voorhand naar grote parkings met shuttle bussen om verder te gaan, nog voor je echt zicht op de Mont hebt. Ik vond uiteindelijk nog wel een fietspad waarlangs ik een stuk dichter bij kon. Buiten het seizoen kan je daar met de fiets ook verder maar van mei tot september mag het niet tussen 10 en 18 uur. Ik was vorig jaar nog bij zijn Engelse broer, St-Michaels Mount bij Penzance, en daar was het veel leuker.
Na de Mont ging het verder richting Saint-Malo. Ik had nog de optie om voor een 20 Km meer langs de kust rond een schiereiland te rijden maar gezien de omstandigheden, zowel de 2 vorige lange ritten als het weer van vandaag, besloot ik daar toch maar van af te zien. In Saint-Malo had ik een camping voorzien maar ik wist ze niet precies liggen dus vroeg ik op de toeristische dienst maar naar de dichtstbijzijnde. Dat was op kaart degene die ik voorzien had maar schijnbaar was deze gesloten, ik mocht dus naar een andere een 6 Km terug. De camping valt wel goed mee, al geraak ik alweer niet op de wifi. Ook om terug op te bouwen kon ik van één van die korte onderbrekingen profiteren maar ondertussen regent het alweer vrijwel constant, niet hevig maar de hele tijd wel gedruppel.
Ik heb hier geregistreerd voor 1 nacht maar met in gedachte om bij goed weer nog met een nacht te verlengen om wat te rusten. Volgens de receptioniste wordt morgen echter nog vergelijkbaar met vandaag en zou het daarna zonniger en warm worden. Ik denk ondertussen om sowieso een nachtje langer te blijven. Als het morgen inderdaad regenachtig wordt kan ik beter mijn tentje niet afbreken en een klein lokaal toertje doen om dan de volgende dag, dus hopelijk met beter weer, wel af te breken en terug een lange rit te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s