Cahagnolles – Courtils 106 Km

Vanmorgen nog opgestaan met een heldere hemel maar al vlug werd de zon verborgen achter de wolken. Toch werd het een aangename fietsdag. In de namiddag was er zelfs plaats voor wat opklaringen, tijdens dewelke het weer wat te warm werd.
Deze morgen dus eerst teruggekeerd naar waar ik gisteren al was, al ging het over een lichtjes andere route. Zo vroeg in de morgen besloot ik de wegwijzers te volgen i.p.v. op de kaart te kijken. Je krijgt dan voor dezelfde bestemming een paar kilometers extra voor de boeg. Samen was het goed voor een 10 Km extra op de conto vandaag.
Verder ging het weer volgens het gekende recept, al is er ondertussen al meer bos en minder uitgestrekte graanvelden. Kort voor het einde maakte ik bijna weer dezelfde fout met de wegwijzers. Ik zag een wegwijzer naar mijn einddoel en dacht even van deze te volgen i.p.v. de op de kaart gemerkte route maar zag al vlug dat de wegwijzer mij naar de zeer grote weg zou leiden terwijl mijn route over de kleine wegen niet noodzakelijk veel langer was. Toch maar bij mijn voorziene route gehouden dus. Daar stond ik nog wel even voor een dilema. Op een kruispunt zag ik een wegwijzer voor een groene fietsroute naar de Mont St Michel en daaronder naar een camping St Gregoire, maar daar stond wel geen afstand bij. Uit het huis op de hoek kwamen net een paar vrouwen buiten dus heb ik hen om raad gevraagd. De afstand zou ongeveer gelijk zijn, zeiden ze, maar ik begreep wel dat St Gregoire langs een bijzonder grote weg lag dus koos ik ook hier toch maar weer voor mijn origineel plan, Camping Saint Michel in Courtils. Bovendien denk ik ondertussen om morgen niet de groene fietsroute te nemen maar gewoon de kustweg. Deze is mogelijk iets drukker maar ik verwacht daar ook mooiere beelden van de Mont Saint Michel
Door de extra 10 Km in het begin werd ook deze op zich reeds lange rit weer een heel lange rit. Morgen staat er alvast een wat kortere op de menu. Bovendien droom ik ook van eens een vlakke rit, benieuwd wanneer die gaat komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s