Trouville – Cahagnolles 112 Km

Het was gisteren weer een heldere avond, gevolgd door een heldere nacht en vanmorgen dus weer een frisse start. Ik vertrok dus weer met hetzelfde optimisme in korte mouwen maar vandaag was het volledig terecht. De frisse wind was er niet meer en dus warmde het al vlug op, zodanig dat het in de namiddag wel heel warm werd.
Vandaag had ik een geluk met mijn gewoonlijke vroege start. De triatlon van Deauville vond vandaag plaats en die ging dus over mijn route. Niet dat ik de indruk had dat hij direct zou starten maar de seingevers stonden wel al op alle kruispunten en ik bleef tot Km 13 op het parcours, ze hadden dus wel even tijd om mij in te halen dus. Moest ik dus op een wat later tijdstip starten had ik mij op het parcours bevonden tijdens de wedstrijd en ik geloof niet dat dat zou geapprecieerd worden 😉
Ik liet daarbij vandaag de zee alweer achter mij. De Normandische stranden doe ik namelijk niet, ik geloof dat ze het daar momenteel al wel druk genoeg hebben zonder mij. Bovendien deed ik ze 15 jaar geleden even na 60 jaar D-day, met mijn toen nog vrij nieuwe BMW. Voor degene die mijn geschiedenis niet kennen, een jaar later werd deze gestolen en nog een jaar later ging ik dan maar fietsen.
Verder verliep de rit in de gekende routine, over golvende heuvels tussen velden, weides, bossen en dorpjes. Naast een groep ooievaars ontmoette ik vandaag ook een hertje. Toen het mij zag bleef het eerst nog even nieuwsgierig kijkend staan maar het geluid van mijn klikpedaal was er teveel aan, daarvan schrok het dan toch en toen verdween het terug in de struiken. Het was een exemplaar met 2 piekhorentjes.
Na 98 Km, weer een lange rit dus, kwam ik aan in Cahagnes, mijn stopplaats voor vandaag … dacht ik. Ik zag nergens een wegwijzer naar een camping dus vroeg ik het maar in de lokale superette, bleek dus dat de camping niet meer bestaat. Mevrouw en haar 2 klanten waren direct behulpzaam en terwijl de ene diep nadacht over bekende campings zocht de andere via de smartphone naar andere campings in de buurt, waarbij die van Cahagnes trouwens nog steeds mee verscheen in de resultaten. Uiteindelijk bleek dus Cahagnolles de beste optie en daar vond ik inderdaad de camping, die waarschijnlijk groter is dan de rest van het dorp en zeker meer bewoners telt.
Daarmee werd mijn rit dus i.p.v. een lange rit een heel lange rit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s