Roumare – Trouville-sur-Mer 88 Km

Vanmorgen weer een zeer fris begin. Het was gisteren avond nog volledig opgeklaard en dat was het vanmorgen nog. Ik vertrok dus heel optimistisch in korte mouwen maar dat was inderdaad een beetje optimistisch, hoewel de zon volop scheen stond er toch ook een fris windje.
Het begon vandaag met een afdaling naar de Seine. Deze volgde ik dan even tot ik ze zou oversteken met een “bac”. Toen ik daar aankwam waren ze nog in hun voormiddag onderbreking, de dienst is elke voor- en namiddag 40 minuten onderbroken. Ze waren echter ook volop aan het sleutelen in de machinekamer, een weinig opbeurend zicht. Ook toen de dienstherneming voorzien was, om 10 uur, bleven ze naarstig sleutelen. Uiteindelijk zouden ze nog ruim een uur bezig blijven. Ik heb er dus zowat 1u20 staan ronddraaien. Als ik op voorhand geweten had dat het zo lang zou duren was ik de extra 10 Km naar de volgende bac gereden, 5 heen en langs de overkant terug, maar anderzijds zou het een behoorlijke extra inspanning voor toch maar beperkte tijdwinst geweest zijn. Aan de overkant had ik de Seine kunnen blijven volgen maar dat deed ik niet. Het zou nochtans ook de moeite geweest zijn, ik zag vergezichten op de Seine met aan de overkant steile rotsen, maar ook wel weer een veel langere route. In de plaats klom ik dus uit de vallei en de volgende 10 Km gingen over een klein baantje door het bos. Het betrof eigenlijk een prive weg van het bosbeheer maar vrijgegeven voor het verkeer, het laatste stukje wel enkel voor niet gemotoriseerd. Het stond overigens ook wel gewoon op de kaart, anders had ik het niet gekend natuurlijk.
Uiteindelijk kwam ik dus wel terug langs de Seine maar daar strekt ze zicht al uit over een grote vlakte. Op het einde daarvan maakt de Pont de Normandie al van ver indruk. In Honfleur moest ik nog eens vaststellen dat het niet altijd een goed idee is om door een stadje te rijden. Het leek wel een leuk plaatsje maar veel te druk. Ik stond er zowaar in de file, reed dan de verkeerde richting uit en toen ik bij mijn terugkeer de file wou passeren via de binnenstraatjes lagen daar ook nog kasseien. Uiteindelijk kwam ik dus wel in de goede richting en dan was het nog maar een eindje tot mijn camping voor vannacht.
De camping ligt verspreid over een vrij groot oppervlakte, de medewerkers gebruiken elektrische karretjes voor hun verplaatsingen. Ik zag echter een Hollands koppen die met de auto van hun standplaats naar de receptie kwamen om gebruik te maken van de wifi, die alleen daar verkrijgbaar is. Er toch een beetje over, niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s