Le Treport – Roumare 94 Km

Deze voormiddag was kil en winderig. Mijn GPS gaf wel 20° + aan maar zo voelde het toch niet aan, ik had net geen zin om mijn lange broek aan te doen. Na de middag warmde het wel wat op maar de wind bleef redelijk stevig.
Vanmorgen even langs Le Treport gereden maar bezocht heb ik het niet. Ik keek op een stadsplan langs de weg en het leek me nogal ingewikkeld, dus ben ik maar meteen doorgereden. Achteraf gezien had ik nog wel een beetje meer stadwaarts moeten gaan, dan had ik geen stuk over de grote baan moeten rondrijden. Ik liet vandaag de kust weer even voor wat ze is en ging dus land inwaarts. Daar mocht weer behoorlijk bij geklommen worden, geen hoge of steile dingen maar lange golvende heuvels tussen de velden en weiden met af en toe een dorp of een bos. Ik houd wel van die grote vlaktes, in het hoge noorden of de Engelse Moors. Als ze, zoals hier, gecultiveerd zijn dan is het toch wat minder. Al hebben die grote graanvlaktes ook wel iets natuurlijk. Het laatste gedeelte ging het ook al eens meer door het bos.
In Montville kon ik eindelijk inkopen doen, op de Franse “campagne” kom je niet veel tegen en als ik al eens een winkeltje zag dan hielden ze ’s namiddags siësta. Dat hebben de Engelse kleine dorpjes voor op de Franse, er is al eens vaker een “village store”. Na Montville was het niet ver meer maar mocht er wel eerst nog eens stevig geklommen worden. Eindigen deed ik dus in Roumare, een niemendal van dorpje maar de camping heeft er wel wifi. Van hieruit zou ik eigenlijk Rouen, waarvan ik denk dat het wel een interessante stad is met een grote “Noormannen” geschiedenis, kunnen gaan bezoeken maar ik ga het toch maar niet doen. Er staan eigenlijk weinig stadsbezoeken op mijn planning. Misschien moet ik eens een weekendje Rouen komen doen, het is tenslotte niet zò ver … maar dan met de trein dus.
Het was vandaag een lange rit, alles boven de 80 vind ik in deze configuratie lang, en met de wind en de golvende wegen ook best wel lastig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s