Le Bout … – Le Treport 61 Km

Dat buitje van 6 uur gisteren viel nogal mee, een kort zacht buitje en niet het gevreesde noodweer. Ik kon daarna nog een hele tijd buiten zitten, waar het toch wat afgekoeld was. Tijdens de nacht kwam het gevreesde weer dan toch, stevige buien vergezeld van een portie wind en bijhorend klank en licht spel. In mijn tentje echter geen problemen mee gehad, behalve dat ik er wakker van werd. Vanmorgen leek het slechte weer voorbij, er was zelfs al plaats voor een straaltje zon. Net terwijl ik mijn tentje aan het afbreken was passeerde echter toch nog een laatste onweertje. Ik ben even gaan schuilen maar het betekende wel dat ik een doorweekt tentje, het lag al vlak toen het onweer passeerde, mocht verder inpakken. Dat zijn de momenten dat kampeerreizen even niet zo plezant is.
Voor mijn rit was het echter wel terug prettig weer. Ik fietste vandaag rond de Baai van de Somme. In Le Crotoy ben ik natuurlijk eerst even rondgefietst om het te bekijken, wat wel wat bemoeilijkt werd omdat ze schijnbaar in het hele stadje de weg aan het vernieuwen zijn. Daarna ging het langs de grote weg rond de baai maar er was wel een degelijk, afgezonderd fietspad. In St-Valery fietste ik ook even rond de oude stad, leuk om zien maar niet meer dan dat. Aan de vuurtoren van Le Hourdel zag je dan eigenlijk de Somme in zee stromen, of eigenlijk momenteel de zee in de Somme. Je zag duidelijk de opkomende vloed in de rivier stromen. Bij de vuurtoren lag ook een vissersboot, half op het droge, te wachten op het opkomende water om te kunnen uitvaren. Een uurtje later en de baai ziet er waarschijnlijk helemaal anders uit. Van Le Hourdel ging ik verder over het fietspad achter de duinen, het werd wel even lastiger vanwege de zeewind daar. Nog wat later werd het nog even wat lastiger toen ik vast stelde dat ze hier ook kliffen hebben, het is waarschijnlijk hier dat Engeland van het vaste land is afgescheurd 😉
Even voor aankomst begon het weer te rommelen en te regenen maar het bleek verder land inwaarts te waaien, bij aankomst was het terug zonnig. Eigenlijk kwam ik niet aan in Le Treport maar in Mers les Bains, een voorstadje van Le Treport. Mijn camping is er mooi gelegen, boven op een klif, met o.a. een mooi uitzicht over Le Treport. Je vind hier ook nog een stuk “Atlantic Wall” terug. Op een stukje ervan hebben ze een oud Maria beeld van 1878 terug opgetrokken. Tijdens de oorlog kwamen vrouwen hier treuren om hun mannen. Daarom was het beeld verwijderd moeten worden van de Duitsers. Na de oorlog hebben ze dus terug opgericht op de klif en dan wel op een stukje oorlogsgeschiedenis. De camping is OK maar het sanitair is wel een beetje voorbij gestreefd en ook hier hebben ze weer geen wifi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s