Long – Le Bout des Crocs 57 Km

Het weer twijfelde even deze morgen. Eerst opgestaan met een heldere hemel maar even dreigde alles te overtrekken, geen wolken eigenlijk maar gewoon een grijze lucht. Het was echter van korte duur en al snel was de heldere hemel terug, weer een stralende zomerdag dus.
Origineel was het de bedoeling om verder langs de Somme en langs Abbeville te rijden. Ik had echter op verscheidene folders St Riquier en zijn abdij gezien en dat lag maar een beetje boven Long, wijziging van de plannen dus. Dat betekende natuurlijk wel dat er terug mocht geklommen worden en wel direct na het begin al. St Riquier bleek inderdaad wel een interessant stadje met duidelijk al enige geschiedenis en verspreid over het stadje resten van wat een erg grote abdij moet geweest zijn. Van St Riquier ging het richting Nouvion en van daar ging het verder over de kleinere wegen met weinig wegwijzers en zonder nummer. Het wordt dan even moeilijker maar in combinatie met de kaart op het schermpje van mijn GPS nog behoorlijk goed te doen. Zo kwam ik in Rue, ook een plaatsje met al enige geschiedenis schijnbaar. Bij het verlaten van Rue werd het echt even moeilijk omdat de effectieve situatie niet overeen kwam met mijn schermpje, waar ik een weg zocht was er geen maar even verder vond ik er wel één waar er geen hoorde te zijn. Hoe dan ook bleek het de weg te zijn die ik zocht. Helemaal vlekkeloos verliep het daarna echter ook niet helemaal. Ik kwam schijnbaar aan mijn einddoel terwijl ik dacht nog iets hoger te zitten. Ik vond er wel de drie campings zoals verwacht op mijn einddoel, de situatie op de kaart bleef dus toch nog wat verwarrend. Ik koos van de drie de camping die me het schappelijkste leek en die de duidelijkste tarieven toonde. En ze valt best mee maar ze hebben er wel geen wifi. Op de prijslijst ven één van de andere campings stond wel wifi maar aan 10 € per dag.
Ik was hier naar gewoonte vrij vroeg, het was dan ook geen erg lange rit geweest. In de loop van de namiddag werden van boven de baai donkerdere wolken zichtbaar. Ik ben dan maar iets vroeger aan mijn eten begonnen, koken doe je liefst “outdoor”. Ik was nog redelijk op tijd klaar voor omstreeks 6 uur de eerste druppels vielen.

2 gedachten over “Long – Le Bout des Crocs 57 Km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s