Albert _ Long 77 Km

Het was vanmorgen moeilijk opstaan, het was namelijk nogal frisjes. In principe betekent dat dat er een open hemel is waardoor het erg kunnen afkoelen heeft en dat bleek ook zo te zijn, opgestaan met een stralend blauwe hemel. Tegen de middag kwamen er wel wat wolken opzetten maar het bleef een mooie dag.
Ik heb vandaag mijn rit verder gezet in westelijke richting maar eerst heb ik nog even rondgekeken in Albert en ineens ook mijn inkopen gedaan, je weet nooit of je nog wel iets tegenkomt. Gisteren kwam ik bijvoorbeeld niets tegen en heb ik één van mijn “noodrantsoenen” moeten aanspreken. Ik heb vier van die “trekking maaltijden” mee voor het geval dat ik eens niet aan inkopen toe kom, zoals gisteren dus. Voor zover ik al gezien heb zijn de supermarkten zondags voormiddag wel open maar ik passeerde er dus geen. Van Albert ging het dan naar Corbie. Daar heb ik ook even rondgekeken en heb daarna nog even uitgeweken voor een laatste oorlogsmonument, het Australian National Monument. Zij sloegen op deze plek in april 1918 definitief de laatste Duitse aanval af, dit was dus zowat het keerpunt. Voor dat monument moest ik ook nog eens een laatste heuvel op. Militair technisch logisch natuurlijk, een aanval sla je best af boven op een heuvel en niet beneden.
Na dat laatste monument keerde ik terug naar Corbie waar ik het pad langs de Somme nam, voor de rest van de dag. Het was mooi fietsen langs de Somme, heel rustig en ten midden van het groen. Ook Amiens passeerde ik langs de oevers van de Somme. Hier was het niet rustig en groen natuurlijk maar het is wel een makkelijke manier om een stad te doorkruisen. Hier heb ik trouwens niet even rondgekeken, daarvoor was het mij wat te groot en druk. Voorbij Amiens kwam ik wel weer tenmidden het groen, met overigens ook links en rechts van de rivier nog veel watervlaktes.
Ook de camping ligt vlak langs de Somme midden het groen maar de Wifi is te lastig om er gebruik van te maken, aanmelden via een SMS voor een toegangscode en dan vermoedelijk enkel voor smartphones en tablets. Ik heb het dus maar een dagje laten passeren, hopelijk morgen terug meer geluk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s