Tortequesne – Péronne 49 Km

Het was gisteren een leuke avond voor een eerste kampeernacht, leuke rustige camping en lekker weer, ik heb nog behoorlijk lang buiten gezeten. Omstreeks 10 is het beginnen regenen, een gezapige duurregen. Tegen deze morgen werd de regen behoorlijk wat intenser maar erg lang heeft dat niet geduurd, ik had me al voorbereid om met regenvest te vertrekken maar tegen het vertrek stond er al een mooie blauwe hemel.
Mijn route ging verder zuidwaarts, voor een wat korter ritje vandaag. De omgeving is een beetje raar hier, er is geen berg in de buurt maart het is ook geen meter vlak. Tegen het einde van de rit begonnen de klimmetjes zelfs al behoorlijk te worden, hoewel nog steeds zonder berg, zeker voor een beladen fiets. Overigens, gisteren vergeten te melden, ik ben vertrokken met een lichaamsgewicht van goed 68 Kg en bagage van een kleine 40 Kg. Tegen de middag kwam ook de wind weer wat opzetten.
Terwijl iedereen met 75 jaar bevrijding WO II staat mijn trip momenteel nog in het teken van WO I, logisch in deze streek natuurlijk.
Eindigen deed ik in Péronne. Aangezien het een kortere rit was, was ik hier vrij vroeg. Ik dacht eigenlijk om eerst het stadje te bekijken maar passeerde langs de camping en ben daar dan toch eerst maar eens gaan zien. Het is weer een “Municipale” maar gelukkig met ruimere openingsuren van de receptie, ik kon er direct terecht terwijl ik gisteren nog 10 minuten moest wachten tot 4 uur. Ze is wel wat minder rustig dan die van gisteren, het is duidelijk dat Péronne toeristischer is dan Tortequesne. Ik ben na mijn installatie even verder naar het stadje gewandeld. Péronne is een plaats met duidelijk een groot verleden, met oude poorten, ommuring en kasteel. Maar het is vooral een belangrijke plaats in het slagveld, en dus het oorlogstoerisme, van de Somme.

Een gedachte over “Tortequesne – Péronne 49 Km

 1. Hallo Danny.
  Eerst een goede reis.
  Ik heb je niet meer gezien maar ik zal wel weer voor je post kijken.
  geniet ervan.

  Je buurman
  Gunther

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s