Bergen

Vandaag is onze korte reis écht begonnen. Vanmorgen was het terug zwaar bewolkt. Het eerste deel ging nog over open zee, waar de deining nog goed voelbaar was, maar omstreeks 10 uur draaiden we de fjord richting Bergen in. Vanaf dan werd het allemaal een stuk interessanter en mooier. Aanvankelijk werkte het weer nog niet zo mee, met zware bewolking en af en toe een bui. Ook in Bergen kregen we in het begin nog wat motregen maar uiteindelijk klaarde het behoorlijk op met nog wat lichtere, afwisselende bewolking. We begonnen ons bezoek aan Bergen met de Floybanen, een treintje naar de top van Floyen op een hoogte 320 meter. Van daar heb je een prachtig zicht op Bergen en verre omgeving. Ik kreeg daar ook toevallig ook de gelegenheid om de 2 verschillende boottypes waarmee ik reeds reisde op 1 foto te vatten, ons huidig schip links op de foto en deze van de Hurtigruten rechts onder. Het verschil is toch wel duidelijk merkbaar, nochtans wordt ons schip maar een middelgrote cruiser genoemd. Bij onze terugkeer richting schip bleek het overigens ook nog effectief te gaan om Finnmarken te gaan, het schip waarmee ik 4 jaar geleden de Hurtigruten deed. Na Floyen wandelden we nog langs en door Bryggen, de restant van het oude centrum van de Hanzestad Bergen in de late middeleeuwen. Daarna begon moeder haar leeftijd toch wat te voelen en keerden we stilaan terug richting schip. Omstreeks 4 uur waren we terug aan boord en ik werd daar verrast door het aantal mensen die daar al terug / nog aan boord was. Ik zou denken dat je tijdens een reis probeert om het beste te maken van je korte tijd om iets te bezoeken maar schijnbaar denkt niet iedereen daar hetzelfde over, voor sommigen / velen volstaat het om die tijd door te brengen aan boord. Wij waren ook terug om 4 uur maar hebben wel het maximaal mogelijke gedaan. Moeder was alvast tevreden over haar dag.

2 gedachten over “Bergen

  1. Hey Danny, zo te zien op weg met je moeder naar de Noorse fjorden. Je kan ze dan, i.p.v. zelf per fiets over te moeten, eens vanop zeeniveau bekijken. Is wel een prachtig zicht, niet? Zoals je weet deden Jeanine en ik al een cruise naar daar. Geniet ervan. Grtz Dominique

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s