Seoul 9 Km

Vandaag nog een laatste stadswandeling gemaakt. Ik heb daarbij ook nog een site gedaan die ik nog niet bezocht had, de Jongmyo Shrine. Volgens mijn informatie was die enkel op zaterdag vrij te bezoeken, wat ook zo bleek te zijn, op andere dagen kan je ze enkel bezoeken onder begeleiding van een gids en daar ben ik dus niet zo’n liefhebber van. De site is historisch belangrijk maar visueel is ze iets minder. Daarna heb ik ook het tweede complex van de eerste dag nog eens bezocht met beter weer. Het Changdeokgung is waarschijnlijk de grootste en indrukwekkendste van de drie plaatsen. Op het eindpunt van mijn wandeling bouwde zich schijnbaar wat spanning op, voor de Amerikaanse ambassade. Er was een grote politie aanwezigheid, groter nog dan normaal aan een Amerikaanse ambassade, hoewel de paar “manifestanten” die er al waren duidelijk pro Amerikaans en anti Chinees waren.
Daarmee zat dan mijn reis er eigenlijk op. Morgen rest alleen nog de zeer lange reis terug, in westelijke richting duurt ze altijd wat langer wegens wind tegen op grote hoogte.
Enkele conclusies: Het was echt wel mooi en interessant met enkele schitterende sites maar toch mist het land voor mij een beetje “wow factor”. Misschien is het wel omdat het allemaal een beetje teveel zoals thuis is, Zuid Korea is duidelijk het welvarendste en meest westerse land dat ik in Azië al bezocht. Ze doen wat wij doen, dragen wat wij dragen, rijden wat wij rijden, … en, hoewel ik ook wel echt door rurale gebieden fietste leek er altijd wel een “hoge” stad of andere grote infrastructuur in de buurt te zijn. Wat wel helemaal anders was dat waren natuurlijk de hotels en restaurants, of zou ik zeggen eetgelegenheden. Daar is geen vergelijking te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s