Seoul 8 Km

Vandaag een wandeling in de stad gemaakt, gedeeltelijk over het traject dat ik de eerste dag ook al maakte. Zo maakte ik een tweede bezoek aan het Gyeongbokgung Palace, deze keer met mooier weer dan toen op die regendag. Beter weer maar niet noodzakelijk betere omstandigheden, het was behoorlijk warm vandaag en vooral super druk. Daarna ging het door wat modernere winkelstraten naar de overdekte markt en verder langs een wat oudere wijk met de meer klassieke Aziatische, rommelige winkeltjes.
Daarna heb ik mijn fiets terug ingepakt, die is alweer klaar voor de vlucht. Toen ik gisteren in het hotel aankwam stonden er overigens nog 2 fietsdozen. Ik dacht dat het 2 nieuwe vertrekkers waren maar ze bleken ook net hun toer beëindigd. Ze moeten wel behoorlijk vroeg aangekomen zijn aangezien hun 2 fietsen al ingepakt waren voor ik aan het hotel kwam, mogelijk hadden ze hun laatste stop anders ingepland. Ze deden trouwens de reis in 3 weken, waarbij ze een deel van de finale vierdaagse met de bus aflegden. Ik had het eigenlijk ook wel een paar dagen sneller kunnen doen, want sommige ritten waren toch wel erg kort, maar ik had de tijd en heb de vluchten met de nodige ruimte geboekt. Het had dus weinig zin om het sneller te doen.
Het probleem met mijn kredietkaart schijnt trouwens een Belgisch probleem te zijn. Zij, het was dus een Nederlands paar, hadden alles en overal met de kredietkaart kunnen betalen, met American Express en VISA. Zij hadden op hun beurt onderweg een Belgisch koppel op rondreis tegengekomen en die hadden hun ook op kredietkaart problemen aangesproken. Ik heb altijd gedacht dat VISA gewoon een internationale organisatie was maar schijnbaar zit er toch verschil in. Misschien komt het wel omdat mijn recent vernieuwde kaart dezelfde kaartnummer kreeg als de vorige en zorgt dat voor een conflict.
Toen ik mee mijn fietsdoos uit de garage ging halen zag ik daar nog minstens 3 andere dozen, er zijn dus toch nogal wat fietsers onderweg door Korea.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s