Yanggu – Hwacheon 79 Km

Ook gisteren weer een Vietnamees gevonden, deze keer voor een stevige portie Fried Noodles. Omdat mijn kredietkaart ook in dit hotel niets opleverde ben ik ook nog eens naar de supermarkt geweest, ik heb nu voldoende reserve om de resterende overnachtingen tot Seoul sowieso cash te betalen. Yanggu bleek een garnizoensstadje te zijn, er liep dan ook behoorlijk wat militair personeel rond.
Vanmorgen weer een stralende maar koude start. Heel lang had ik echter ook vandaag geen last van die koude, er stond weer een pittige etappe waarin stevig mocht geklommen worden op het programma. Het was weer een mooie route maar minder dan gisteren. In het begin, de eerste 20 Km, ging het ook veel over vrij drukke wegen. Er was wel voor een paar kilometer een alternatief maar die was halfweg onderbroken wegens werken en dus moest ik op mijn stappen terugkeren en ook die 2 Km over de grote weg doen. Ook nog veel militaire aanwezigheid in de eerste helft, daarna werd het minder.
De rijstvelden zijn stilaan echt rijstvelden aan het worden al zijn de plantjes nog minuscuul.
Onderweg ben ik ook langs het “International Peace Art Park” gepasseerd, met onder andere een verzameling bewerkte tanks. Zelfs de naburige dam was de “Peace Dam” en behoorlijk “arty”.
Even voorbij de tweede top liepen een paar kleine evertjes langs de weg, vader of moeder heb ik niet gezien. Misschien best want ik geloof dat die nog een stevig sprintje kunnen trekken als ze niet tevreden zijn. De laatste beklimming werd wel vrij lastig maar ook wat onregelmatig waardoor er tussen de zware momenten ook af en toe wat recuperatie stukken zaten. Daarna volgde een lange afdaling tot langs de rivier, waar de wind in de vallei uit de verkeerde richting kwam.
Hiermee heb ik de 2 zwaardere ritten gehad, morgen zou al wat makkelijker moeten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s