Hwacheon – Cheongpyeong 80 Km

Ik ga ook vandaag nog eens beginnen met de menu van gisteravond. Hoewel er volop mogelijkheden waren leek het ook hier weer moeilijk te worden om een restaurantje te vinden waar ik wist wat ik bestelde voor welke prijs. Ik had al gedacht om nog eens voor een pizza te gaan maar die bleek gesloten te zijn. Op de terugweg merkte ik echter een modern uitziend noodle restaurant en toen ik binnen keek bleken er menu’s op de tafels te liggen. Op die menu’s stond naast een duidelijke foto ook nog een engelstalige benaming en een “spicyness” aanduiding. Ik ging voor de Nagasaki noodlesoup, het bleek een voltreffer. Een grote kom noodlesoup met rijkelijk groenten, paddenstoelen, vlees en zowaar zeevruchten met inbegrip van wat mosseltjes. Alles in een lekkere bouillon. Ik heb nog goede maaltijden gehad maar deze was de beste in een lange tijd, om niet te zeggen van de reis. Dus als je eens in de buurt bent, de Noodle Tree in Hwacheon is een aanrader.
Het was vandaag weer een prachtige dag maar de wind stond nog steeds verkeerd.
Hoewel ik gisteren in het tweede deel nog weinig militaire activiteit zag, bleken er in het stadje toch behoorlijk wat militairen rond te lopen. Vanmorgen zag ik ook waarom. Een oefening op het water, vooral in het begin weer enkele kazernes en behoorlijk militair vervoer op de baan.
Ook vandaag ging de route voor een stuk over een vrij drukke, grote weg. Na 30 Km kwam ik echter op het fietspadennet rond Seoul terecht, dat wil zeggen het net van 100 – 150 Km rond Seoul. Dat zal ook morgen mijn route zijn. Een stuk vlakker dan de afgelopen dagen dus maar af en toe zit er toch nog een pittig klimmetje in.

Mijn filmpje lijkt niet te willen laden vandaag, of dan toch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s