Seoraksan NP 12-11-12 Km

Ik voelde vanmorgen bij het opstaan mijn wandeling van gisteren toch wel een beetje in mijn bovenbenen.
Ik heb dus gisteravond inderdaad mijn verblijf met een dag verlengd. De kamerprijzen zijn hier, en daarmee bedoel ik niet alleen hier in het Guesthouse maar hier in Korea, variabel. Voor de nacht van donderdag betaalde ik 30.000 terwijl die van vrijdag, begin van het weekend, 40.000 kostte. Mijn extra nacht op zaterdag kostte 50.000. Het is kwestie van vraag en aanbod, terwijl we gistermorgen in het keukentje voor het ontbijt met 3 waren was het vandaag gezellig druk. Meer vraag dus in het weekend en bijgevolg wat hogere prijs.
Vandaag dus dezelfde 12 Km heen en terug gefietst om een andere wandeling te doen in het Park. Ook bij het naderen van het Park merkte ik dat het weekend was, ze stonden een paar honderd meter aan te schuiven om de parking op te rijden. Toch voelde het in het park nergens als te druk aan.
Vandaag stonden er geen tempels en beelden op de menu. Er was wel een optie voor een wat verder gelegen tempel, een 7,5 Km enkel, maar daarvoor moest ik een pas over van een 1.300 meter hoogte waarvan de route voor een deel als voor “expert” gemarkeerd was terwijl die van gisteren maar voor “advanced” was. Dat leek me dus niet het idee van een wat makkelijkere wandeling. Ik begon met een wandeling naar een paar watervallen die begon als “moderate” dan even “intermidiate” werd en de laatste 400 meter toch weer eindigde als “advanced”. Het zicht op de tweede grotere waterval was wel van heel ver weg, aan de andere kant van de vallei, maar de wandeling langs het door het bos langs het riviertje was wel weer erg mooi. Terug beneden ging ik eerst even wat eten, op dezelfde plaats als gisteren. Zowel de “assistente” buiten als de man aan de kassa herkenden mij nog. Nu ben ik in mijn wieleroutfit misschien wel iets opvallender dan gemiddeld maar ik vond het toch opmerkelijk. Na de lunch deed ik nog het eerste deel van de route richting pas, tot het eerste viewpoint, dat nog als “moderate” geklasseerd stond. Daarmee vond ik het wel voldoende. Ook dit stuk was weer mooi langs een riviertje.
Ik kwam vandaag wel enkele groepjes tegen met muziek uit de telefoon. Dat begrijp ik dus niet echt. De wind, het water en de vogels, wat meer heb je nodig als soundtrack voor een wandeling. Er veel vogels trouwens maar ze zijn zo moeilijk te spotten om nog te zwijgen van ze in het vizier en de focus van de camera te krijgen. Toch werd ik tegen het einde van mijn wandeling nog beloond voor mijn moeite, een beetje zoals gisteren met de vlinder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s