Jumunjin – Daepo 46 Km

Het was vandaag zomer aan zee.
Er stond vandaag weer een kort ritje op de menu maar er was wel wat te bekijken onderweg, tempels dus. Al is een tempel hier nooit zomaar een tempel, het is altijd een complex van paviljoenen, beelden, pagodes, … Ik vind ze allemaal wel mooi en dikwijls indrukwekkend, ook de historische context ervan, maar het mooiste vind ik eigenlijk meestal het hout en schilderwerk van de paviljoenen en poorten.
Het eerste van vandaag was het Hyuhyuam Hermitage met onder andere een tempel ondergebracht in een grot die wel mooi afgewerkt en beschilderd is. Daarna ging het langs de Nakansa tempel. De tempel werd in 671 opgericht maar is in de loop van de geschiedenis vele malen vernield door oorlog en brand, de laatste malen tijdens de Korea oorlog in de jaren 50 en bij een bosbrand in 2005. De huidige restauratie werd afgewerkt in 2010. Uiteindelijk was mijn bestemming van vandaag Daepo. Eigenlijk is het een beetje Jumunjin in het klein, een vissersplaats met veel bijhorende winkels en restaurants. Logeerde ik gisteren nog eens in een echt hotel met engels sprekende receptie dan verblijf ik nu in een guesthouse, bepaald een andere sfeer maar de gastvrouw spreekt ook engels en het ontbijt is inbegrepen voor de helft van de prijs van mijn kamer zonder gisteren. In beide gevallen was het waarschijnlijk zowat het enige engelstalige in de stad. Ik heb al eens rond gewandeld en heb geen enkel restaurant met enige engelse notie, behalve de ijskreem zaak. Het had hier nog goedkoper gekunnen als ik voor een slaapzaal gekozen had maar voor deze prijs heb ik toch maar voor een kamer geopteerd. Ik blijf hier 2 nachten met morgen een uitstapje naar het Seoraksan National Park.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s