Jinbu – Jumunjin 48 Km

Het was vanmorgen direct zonnig en warm met een temperatuur van 20°, korte broek weer dus.

Vandaag stond er een korte rit terug naar de kust op de menu. De eerst 8 Km kende ik alvast want dat waren dezelfde als deze van gisteren. In het begin mocht er nog even behoorlijk geklommen worden maar uiteindelijk ging het bergaf natuurlijk, moet tenslotte wel als je aan zee wil eindigen. Het eerste deel van die afdaling ging echt wel steil. bovendien hebben de Koreanen beslist om in de afdaling dunne groeven in de weg te snijden, in de rijrichting dus geen dwarsgroeven, over vrijwel het volledige steile deel van de afdaling, bij wijze van snelheidsremmer veronderstel ik. Het is alleszins niet wat je hebben wil als fietser. Ik heb het grootste deel van de steile afdaling dan ook op het andere rijgedeelte afgelegd. In stijgende richting hadden ze 2 rijvakken, bovendien was er heel weinig verkeer en een goed overzicht. Na een kilometer of 8 begon het minder steil te dalen en was ook het wegdek terug in orde, toen werd het weer leuk fietsen. Het einddoel van vandaag was Jumunjin. Jumunjin is een grote vissershaven met bijhorende winkels en markt, best leuk om wat tijd te verdrijven. Ik geloof niet dat ik ooit zoveel vis en zeewezens gezien heb, ik alle kleuren en maten. Van veel van die wezens had ik totaal geen besef van hun bestaan. Op de mark kocht ik mij als snack alvast een drietal grote gefrituurde scampi’s. Alleen had ik er niet bij stil gestaan dat ze die hier “met huid en haar” in hun geheel opeten. Voor mij betekende dat dus wat prutswerk tijdens het eten.

Het is vandaag ook precies 10 jaar geleden dat ik aan mijn eerste grote fietstocht begon. Ik had er al wel enkele kleinere van een drietal weken gedaan maar op 1 mei 2009 begon ik dus aan de eerste grote, naar de Noordkaap en terug. Het hoe en waarom van die trip kan je nog steeds vinden op http://www.dannycambre.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s