30 april

Aangezien ik niet ga post-daten op mijn nieuwe site, hier het bericht van gisteren.
Odaesan NP 42 Km
Nadat het gisteravond is beginnen regenen was het vanmorgen bij het wakker worden erg mistig. Tegen dat ik vertrok had de zon echter al haar werk gedaan en de mist teruggedreven tussen de bergtoppen.
Vandaag een uitstap gedaan naar het Odaesan National Park, met daarin eerst de Woljeongsa Temple en hogerop de Sangwan Temple. De verplaatsing naar de Sangwan vroeg wel een extra inspanning want de weg tussen de beide tempels was onverhard met veel stenen in en op de weg. Het waren 10 lange kilometers, in beide richtingen, mijn fiets is er voor gemaakt maar ik niet. Veel Koreanen doen de verplaatsing tussen de beide tempels te voet over een wandelpad, eerlijk gezegd lijkt het me eigenlijk een betere en comfortabelere optie dan met de fiets. Ik deed op de terugweg waarschijnlijk de traagste afdaling ooit, mijn gemiddelde snelheid was bij het terug bereiken van het asfalt nog lager dan op de top. Ook al omdat ze er geregeld met de sproeiwagen over gaan om het stof te blussen. Ik ken een betere manier om dat stof te blussen, het heet asfalt. Met een MTB met dikke banden en vering was het, zeker in vroegere tijden, nog leuk geweest maar met mijn crossfiets en bagage vond ik het toch duidelijk minder. Ik was alvast blij dat ik terug het asfalt bereikte en relax verder kon terug naar Jinbu. En daar haalde ik dus een nieuwe sleutel uit de automaat. Mijn kamer van gisteren weer beschikbaar maar ik koos om eens te veranderen en te vergelijken. De kamer van gisteren was een hoek kamer en iets ruimer maar verder zijn ze van gelijk niveau. Ze hebben ook kamers van 10.000 won (8 €) meer die heb ik niet getest om het verschil te kennen.
Ze hebben hier trouwens wel weer Eurosport en ik heb dus gisteren LBL gezien met alweer een mooie winnaar. Nog over gisteren: er stond eens pizza op de menu, lekkere pizza overigens.


https://www.relive.cc/view/2329638558

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s