Kortemark – Ledegem 82 Km

Vandaag ben ik wat meer in eigen regio op avontuur gegaan, met de steun van de fietsknooppunten. Het was nochtans niet echt mooi fietsweer, wel erg grijs, winderig en frisjes. Het is natuurlijk al wel even mooi droog maar het is, wat ze op de weerberichten ook beweren, nog geen lente geweest in de Westhoek.
De route ging vaak over wegen waar ik wel eens meer kom maar ook langs plaatsen waar dat zelden of nooit gebeurt. Zo kwam ik voor het eerst langs het “Brothers in Arms” Memorial. Het memorial staat niet zozeer voor de symbolische “brothers” in de vorm van de leden van de eenheid maar wel voor de letterlijke families die samen vochten in de oorlog. Het beeld stelt Jack Hunter voor die sneuvelde bij de Slag bij Polygoonbos op 20 september 1917 en stierf in de armen van zijn broer Jim.
Ik zag daar ook voor het eerst een konijn gras plukken en verzamelen. Al snel werd duidelijk waarom het dat deed.
Met deze droge periode zijn de boeren eindelijk massaal begonnen met hun velden te ploegen en dat staat hier nog altijd voor het bommen hoogseizoen, een seizoen dat hier weliswaar nooit helemaal stil ligt.

https://www.strava.com/activities/9119736708

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s