Bhumibol Dam 65 Km

Gisteren een nieuw hoogtepunt/dieptepunt gezien in de “delivery” toestanden van tegenwoordig. Terwijl ik in een “bakery & coffee” zat voor een koffie met een koekske, nam de uitbaatster een stukje taart om in een plastiek bakje te steken en even later aan een “delivery guy” te geven om ergens te gaan afleveren. Eén stukje taart dus.
De rit van vandaag zou eerder kort worden maar ik maakte onderweg een klein zijsprongetje naar de “Wat Phra Boramthat”, het is niet omdat we aan de finale richting Chiang Mai bezig zijn dat er niets meer te zien is natuurlijk, waardoor mijn rit net op een iets vollere 60 Km zou afklokken. Wat Phra Boramthat is een groot tempelcomplex en een beetje een lokaal bedevaartsoord. Ik ging ook op zoek naar de oude, 13e eeuwse, Chedi in de buurt. Verder ging mijn rit de hele dag langs de rivier Ping, die overigens van Chiang Mai komt. Het ging daarbij ook een stuk over onverhard en niet bepaald aangenaam onverhard, in de mate dat dat al zou bestaan 😉 , een zandweg met veel ribbels en stenen. Gelukkig duurde het niet te lang.
Min rit zou afklokken op precies 60 Km maar mijn beoogde doel met de beloftevolle naam “Bed & Bar Café” Resort, en volgens mijn gids met heerlijke koffie en gebak, viel een beetje tegen. Het café gedeelte bleek gesloten en zonder koffie en gebak lag het toch wat ver weg van alles. Ik ging dus maar wet verder richting Bhumibol Dam. Dit plaatsje is destijds gebouwd om de werkers aan de dam en werd daarna omgevormd tot stadje.

https://www.strava.com/activities/8340475573

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s