Sangkhom 82 Km

Ban Phue had toch wat meer te bieden dan aanvankelijk leek: achter de gebruikelijke winkels langs de hoofdstraat huisde het een grote “local style” overdekte markt en daarnaast een al even grote “international style” Lotus Supermarkt. Maar het blijft, voor mij, toch vooral gekend voor dat aangename hotelletje 🙂 .
Vandaag weer een behoorlijk koele dag met noordenwind, bij vertrek was het met 17° zelfs eerder frisjes 🙂 . Ik maakte vandaag een extra zijstapje naar het Phu Phra Bat Historical Park. Phu Phra Bat Historical Park ligt op de berg Phu Phan en omvat een aantal rotsformaties die schijnbaar 15 miljoen jaar geleden zouden ontstaan zijn door onderwatererosie. Op sommige van de formaties zijn ook prehistorische rotstekeningen vastgesteld. Het park is mooi georganiseerd met wandelpaden, een handig infoblaadje, wegwijzers naar de verschillende formaties en infobordjes, alles ook in het engels. De extra 10 Km en de wandeling die ik er deed maakte het geheel toch wel een vrij stevige dag.
Bij aankomst reed ik eerst mijn potentiële hotels voorbij tot bij Amazon. Ik nam voor het eerst een kamer niet omdat ik de prijs te hoog vond, 50 % te hoog. 200 meter verder kon ik wel voor de reguliere prijs terecht. Inchecken gebeurde heel charmant met veel google translate maar ik heb er wel een mooi kamertje met zicht op de Mekong, waar ik dus terug bij aangeland ben.

https://www.strava.com/activities/8269397534

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s