Vientiane 111 Km

Er was niet veel waar ik overnachtte maar op zondagavond leek iedereen wel vrienden uitgenodigd te hebben voor een privé karaoke feestje, ook mijn guesthouse. Ik hoorde verschrikkelijke dingen, verschrikkelijk luid ook 😦 . Gelukkig vond ik om te eten wel een rustig plaatsje en ook gelukkig duurde het allemaal niet te lang, voor 10 uur was alles stil.
Vandaag dus stevige rit nummer 3. Op zich had deze rit niet zo zwaar moeten zijn, er moest amper nog geklommen worden. In de eerste 40 Km zaten echter nog ruim 30 Km “wegenwerken”. Niet dat het allemaal zo slecht was, veel stukken waren behoorlijk te fietsen, maar de laatste 10 Km waren een ware verschrikking. Met al het schokken en daveren haalde ik geen 10 KmH meer, op vlakke wegen. Na 40 Km kwam ik terug op asfalt terecht, die het gelukkig hield voor de rest van de rit. 60 Km relax fietsen! Dat was ook alweer even geleden 🙂 .
Uiteindelijk kwam ik dus in Vientiane aan, de hoofdstad van Laos. Hier deed ik er nog wat kilometers bij om mijn hotel te vinden. Dat had ik vooraf on-line geboekt en ik wist waar het zich ongeveer moest bevinden maar in lifetime is dat dan niet altijd zo eenvoudig. Ik heb in Laos ook geen lokale SIM-kaart, ook niet nodig gehad tot nu, maar met een beetje hulp hier en daar wist ik het dus te vinden. In Vientiane blijf ik weer 3 dagen, niet zodanig omdat ik Vientiane zo leuk vind maar omdat het moet. Aanvankelijk had ik voor 2 dagen geboekt maar toen merkte ik onlangs dat ik dan een dag te vroeg terug in Thailand zou zijn. Als je overland Thailand binnenkomt dan krijg je vergunning voor 30 dagen en daarvoor zou ik dus een dag te vroeg zijn. Ik nam er vandaag ter plaatse dus een dag extra bij. Nu, ik ben van plan om het die volgende 3 dagen vooral rustig aan te doen, een beetje recupereren van de vorige 3 🙂 .
Het hotel dat ik boekte noemt het “Family Boutique Hotel”, dat klinkt heel erg mooi maar het is gewoon een groot hotel. Nog het hotel nog de plaats zullen op het eind hoog scoren op mijn favorietenlijst maar dat maakt het misschien des te geschikter om wat te rusten.

https://www.strava.com/activities/8238991745

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s