Louang Prabang

Ik wou de geneugten van het leven met echte restaurants maar burgers, pizza, spaghetti of Belgian frites moest het nu ook weer niet zijn. Luang Prabang is wel wat veranderd sinds mijn eerste bezoek, 18 jaar geleden. De buitenkant is nog wel hetzelfde maar waar je vroeger in de hoofdstraat nog kleinere lokale restaurants, ook toen al wel met echte menu’s, zag, daar zie je nu “art galleries”, “bakeries”, massage salons (wel eerbaar voor zover ik zie), bike rentals en hippere restaurants. Ik vond wel een leuk plaatsje maar het wifi paswoord was “australia”, ik geloof dat dat genoeg zegt 🙂 . Toch blijft Luang Prabang een leuke plaats met een aangename sfeer. Vanmorgen was ik overigens minder principieel en koos voor de banana pancakes in plaats van weer een noedelsoep 🙂 .
Vandaag liet ik de fiets nog eens aan de kant staan. Ik begon met een wandeling die ik 18 jaar geleden ook al maakte, aan de overkant van de Mekong. Eens gaan kijken hoe het daar veranderd is. Nogal zo blijkt. Waar ik toen een uitgeregend pad vond ( https://pbase.com/dannyc/image/38456774 ), ligt er nu een mooi verharde weg. Van de vele toeristen in Luang Prabang zijn er weinigen die de ferry naar de overkant nemen, die overigens ook een hele upgrade gekregen heeft met de verharde weg aan de overzijde ( https://pbase.com/dannyc/image/38456776 ). Ik vind het echt wel een aanrader, niet alleen vanwege enkele tempels daar maar je zit er ook direct “op den buiten” en in de “jungle”. Later heb ik dan nog wat rondgewandeld in de stad zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s