Fang 45 Km

Ik geloof dat het Chai Prakan Resort een beetje aan het afzakken is. De kamer was wel nog steeds mooi, netjes en proper, dik in orde dus maar extra service was er niet meer, geen restaurant en geen ontbijt mogelijkheid. Ik moest dus een beetje improviseren. Gisteravond met een bezoek aan de lokale winkel, ik had wel een waterkoker op de kamer, en voor het ontbijt van vanmorgen kon ik terecht bij de 7 Eleven, 7 Eleven’s zijn hier heel populair, 2 Km verderop. Ik begon de dag echter met een bezoek aan de tempel natuurlijk 🙂 , eentje net voor het ontbijt en eentje net erna. Ik kwam tot de constatatie dat de witte “tempels” met precies een schoorsteen ook effectief een schoorsteen hebben, het blijken namelijk crematie ovens te zijn. Ik was al enkele keren in Thailand, ook in deze regio, maar ze waren me nog nooit dusdanig opgevallen. De kleine puntige “zerkjes” zijn dat ook, grafzerken, maar dat wist ik wel al eerder. De “kapelletjes” zijn geestenhuisjes. Wanneer ze bij een woning staan zijn er gewoonlijk 2, een groter en een kleiner, eentje voor de gemeenschap en eentje voor de familieleden. Ze moeten ervoor zorgen dat de geesten niet in de woning zelf gaan huizen, ze worden dan ook geregeld voorzien van vers eten en drinken. Bij hotels durven ze al eens “supersized” te zijn, die willen waarschijnlijk helemaal op zeker spelen 😉 .
Het was een grijze start vanmorgen en ook best frisjes met maar 24° 🙂 . Omstreeks 11 uur brak dan toch de zon door en warmde het weer snel op.
Na 2 stevige ritten, en een ook best stevige proloog in Chiang Mai, mocht het vandaag wat minder zijn, een kort rustig ritje met wel weer enkele bultjes maar een overwegend dalende lijn. Ik eindigde vandaag in Fang. Een stadje met terug alle faciliteiten maar nog altijd puur lokaal. Na me te settelen in mijn hotel wandelde ik even door het stadje maar het was me te warm en te weinig interessant om daar lang mee bezig te zijn. Ik passeerde nog wel eens bij Amazon, goeie koffie. Ik was daar eerder ook al, om tenminste niet voor de middag bij mijn hotel aan te komen. Gelukkig kon ik daar direct na de middag al wel inchecken.

https://www.strava.com/activities/8147361626

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s