Mol 77 Km

Vandaag toch nog een fietstochtje kunnen maken voor de reis, het was er echt wel perfect weer voor. Ik besloot een nieuwe “fietsostrade”, F105, te verkennen, ik zag daar onlangs een filmpje over op TV. Het is de bedoeling dat deze uiteindelijk van Herentals naar Leopoldsburg zou lopen maar ik dacht begrepen te hebben dat ze momenteel klaar is van Herentals tot Balen. Toch bleek er in het begin toch nog wat te mankeren, de aanduiding namelijk. Omdat ik wel wist hoe ze ongeveer moest lopen, langs de spoorweg, kon ik het wel vinden maar hier en daar kwam er toch wat nattevingerwerk aan te pas. Pas voorbij Olen kwam ik de eerste aanduiding tegen maar even verder, in Geel, liep het weer fout, het fietspad en de aanduidingen verdwenen er in het niets. Door zo dicht mogelijk langs de spoorweg te blijven kwam ik wel weer terecht op het vervolg. In Mol liep het tenslotte definitief mis, het fietspad verdween weer en ik vond niets meer terug. Toen ik wat verder aan het kanaal kwam besloot ik dan om maar langs de kanalen terug huiswaarts te keren. Langs dat kanaal kwam ik een brug tegen die uiteindelijk wel deel zal gaan uitmaken van de F105 maar waar duidelijk nog veel werk aan is (dat betreft trouwens de eerste foto van een brug, de tweede brug ligt al een eeuwigheid naast het Albertkanaal te nietsen). Bij thuiskomst heb ik het allemaal nog eens opgezocht en ik moet toegeven dat er nergens specifiek gezegd wordt dat de route klaar is. In het filmpje wordt wel gesproken over een fietsostrade van “uiteindelijk” Herentals tot Leopoldsburg, dat ze nog maar tot Mol loopt en er hier en daar nog wat hapert aan de aanduiding wordt stilletjes verzwegen. Het liep niet helemaal zoals gepland dus maar het was al bij al wel een leuke rit. Wat ik zag van de F105 is wel veelbelovend.

https://www.strava.com/activities/8107447917

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s