Vorselaar 8,5 Km

Vandaag nog eens naar de Kempen gereisd, voor Allerheiligen.
Ik heb ondertussen al een en ander meegemaakt met de NMBS maar vandaag sloeg wel alles.
Om te beginnen bleken ze bij het spoor de brug te maken, waardoor het loket in Ieper gesloten was maar dat is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Er is in Ieper echter ook maar 1 ticketautomaat, wat toch wel beperkt is.
Daarna bleek de trein met maar 3 rijtuigen te rijden in plaats van de normale 9, 6 gebeurt wel eens meer maar 3 is toch wel uitzonderlijk. In Menen zat de trein dan ook al overvol. In Kortrijk, waar nog een massa opstapte, wou men, de treinbegeleider(?), om veiligheidsredenen niet vertrekken met een dergelijk overladen trein. Om te beginnen werden mensen met bestemming Gent gevraagd om over te stappen op de stoptrein die 20 minuten later zou vertrekken. Dit had echter slechts beperkt succes. Daarna werd meegedeeld dat we niet zouden stoppen in Waregem en werden dus de mensen met die bestemming ook naar die stoptrein verwezen. Tenslotte werden alle andere rechtstaande passagiers aangemaand om over te stappen naar die stoptrein, die ondertussen nog 5 minuten later zou vertrekken, we zouden beslist niet vertrekken met zoveel volk. In Gent bleken al die oproepen toch niet veel indruk gemaakt te hebben op de zittende passagiers, de trein liep half leeg. De rest van de reis verliep dan ook normaal, zij het met een vertraging van 15 minuten.
Je moet op die momenten wel respect hebben voor het personeel dat op de eerste lijn, en dus in de vuurlinie van de gefrustreerde passagiers, staat.
Aansluitend het trein epos volgde natuurlijk weer de klassieke wandeling.

https://www.strava.com/activities/8047695592

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s