Tanzania slot

Vanmorgen afscheid genomen van mijn reisgenoten, die zich in verscheidene richting verspreidden. Sommigen blijven nog een tijdje in elkaars buurt op Zanzibar, anderen vinden elkaar over een week terug in Namibïe voor een vervolgreis. De truck wordt ondertussen door een andere chauffeur naar ginder gereden om daar terug ingezet te worden. Ikzelf blijf nog een dagje op dezelfde locatie en kan daar terugblikken op een prachtige reis in schitterend gezelschap en een fantastisch team om alles in goede banen te leiden, alvast nog een stille dank aan allen. Afrika heeft een wat mindere reputatie maar ik zag hier een paar prachtige landen met een zeer aangename bevolking. In de meest afgelegen plaatsen werden we soms nog wat verbaasd aangekeken maar eigenlijk werden we als fietsers overal super enthousiast ontvangen met massaal veel “jambo’s” en thumbs-ups.
Wat vandaag nog betreft, die begon al vroeg met, samen met enkele anderen, een wandeling over het strand naar de vismarkt. Na het afscheid van de groep deed ik die wandeling nog eens over en ging dan verder door het oude Bagamoyo, een best interessante plaats. Het kruis merkt het einde van de slavenroute vanuit het binnenland. Van Bagamoyo werden ze overgebracht naar Zanzibar, vanwaar ze dan weer verscheept werden naar de Arabische wereld. De hitte van de dag liet ik passeren in de schaduw van de lounge, ondertussen mijn achterstand in posts wegwerkend. In de latere namiddag, er stond ondertussen een stevige zeebries, ging nog een derde keer richting vismarkt. De boten begonnen nu terug te keren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s