Ieper 109 Km

Toen ik gisteren vlakbij het Gent – Terneuzen kanaal kampeerde, speelde ik met de gedachte om dat kanaal te volgen richting Gent en van daar langs mijn “gewone” route te vervolgen naar Ieper. Het leek me echter nogal ver en dus zou ik toch maar mijn rit langs Sluis vervolledigen en van daar via de route van de heenweg terugkeren. Hierbij zou ik de rit onderbreken met een stop in Brugge, in principe in de Ibis. Toen ik vanmorgen echter al direct een wegwijzertje naar Gent met 2O Km zag besliste ik om toch voor die optie te gaan.
Met 5 Km was ik al terug in België. Het is niet de meest scenische route naar Gent maar het was toch interessant om ze eens te doen. Bij Gent brak intussen de hel los, een ware zondvloed. Uiteindelijk kon ik gaan schuilen onder het kleine houten afdakje bij een broodautomaat. Na 30 Km kwam ik op bekend terrein.
Piknikken deed ik niet met dit weer, in Deinze stopte ik voor een broodje en koffie. Na dat broodje was het leven plots weer veel mooier, de zon scheen terug 🙂 . Ook in Bissegem maakte ik nog een koffiestop, deze keer met taart, voor de laatste loodjes. Die laatste loodjes wegen tenslotte het zwaarst, zeker als je langs die weg richting Ieper fietst.
De rit was inderdaad wel lang maar ik ben toch blij dat ik ze deed. In Zeeuws-Vlaanderen zal het deze voormiddag ook wel niet aangenaam fietsen geweest zijn en naar die extra stop in Brugge keek ik eigenlijk evenmin echt uit.

https://www.strava.com/activities/7361202840

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s