Esbeek 82 Km

Vandaag dus terug naar Nederland gereden voor de restant van mijn rondje. Ik keerde wel niet helemaal terug naar Limburg om daar terug te herbeginnen. Ik reed terug naar Herentals maar nam daar het andere kanaal, dat naar Bocholt in plaats van het Albertkanaal. Dat is een wat kleiner, “rustieker” kanaal, al kom je ook daar wel eens wat industrie tegen natuurlijk. In de buurt van Lommel, dus toch nog een beetje Limburg, verliet ik het kanaal om de grens over te steken. Tegen de middag was ik terug in Nederland. Ik fietste ook een tijdje net langs de grens en daarbij ook wel eens langs wat restant, of reconstructie, van de “dodendraad”. Deze werd tijdens de Eerste Wereldoorlog aangelegd langs de hele grens tussen het bezette België en het neutrale Nederland, om vluchters tegen te gaan. Een beetje IJzeren Gordijn avant la lettre dus, eentje dat honderden slachtoffers eiste maar waarover in het verhaal van WO I weinig verteld wordt.
Eindigen deed ik bij minicamping “de Tramhalte” in Esbeek.

https://www.strava.com/activities/7338990511

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s