Vorselaar – Gent 103 Km

Vandaag de eerste etappe van de terugrit. Ik was aanvankelijk van plan om pas na de middag te vertrekken maar toen bleken het vandaag de Antwerp 10 miles te zijn en bleken die ook pas na de middag te vertrekken, het leek dan ook geen goed idee meer om op die moment Antwerpen te passeren en dus vertrok ik toch maar ’s morgens.
Ik had geen zin om weer die omleiding van donderdag te doen en dus zocht ik het eens aan de andere kant van het kanaal. Ik dacht van daar ook een jaagpad te nemen maar dat bleek niet te kunnen. Twee keer heb ik het geprobeerd maar even dikwijls moest ik terugkeren. Uiteindelijk hield ik het dus bij de grote weg. Een maal in de stad ging het wel mooi verder over een fietsroute, langs enkele van de mooiere kanten van ’t stad veronderstel ik.
Voorbij Antwerpen nam ik deze keer niet de F4 maar deed nog eens mijn eigen oude route, langs Reynaert en de Moervaart, of toch grotendeels tenminste. Normaal ging ik van de Sint-Annatunnel rechtdoor over Linkeroever maar aangezien ik, vanwege de renovaties aan Sint-Anna, via de Kennedytunnel moest reed ik van daar richting Zwijndrecht in plaats van eerst terug te keren richting Linkeroever. Dat was sowieso vandaag niet echt aangewezen omdat daar de 10 miles gingen vertrekken. Het was overigens file aan de Kennedytunnel 🙂 .
Mijn oude route is over het geheel wat minder verkeersarm maar ook iets mooier, het is altijd leuker en stiller langs een waterweg dan langs een spoorweg.
De wind was niet erg gedraaid sinds donderdag, de terugrit vandaag ging dus een stuk vlotter dan de heenrit toen 🙂 . Mijn rit van vandaag was een stukje langer in afstand maar wel een stukje korter in tijd.

https://www.strava.com/activities/7033571882

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s